Hirdetés

Ez most a világ legkönnyebb hajtogatós mobilja



|

Többé már nem a Honor Magic V2 birtokolja a címet.

Hirdetés

Eredetileg ugyan tavaly mutatták be, de Magyarországon csak néhány hónapja elérhető a Honor aktuális hajtogatós mobilja, a Magic V2, amely a házon belüli tesztünkön is egész jól megállta a helyét, a remek kijelző és a kielégítő teljesítmény mellett például a könnyű súlyával is jó pontokat szerezve.

Ami azt illeti, a Huaweiről levált gyártó csiki-csuki modellje eddig a kategória legkönnyebb versenyzője volt, most azonban egy másik kínai márka elhalászta a koronát a fejéről, méghozzá nem is csak egy hajszálnyi különbséggel.

Hirdetés

A BBK Electronics (Oppo, OnePlus, Realme) szárnyai alá tartozó Vivo ugyanis nemrég leleplezte a saját hajtogatós mobiljainak legújabb generációját az X Fold3 és az X Fold3 Pro képében, melyek közül az előbbi a gyártó szerint a világ legkönnyebb mobilja, a maga 219 grammos súlyával 12 grammot verve a Honor Magic V2-re. A Vivo azt mondja, hogy ez elsősorban a "második generációs" szilícium anyagok használatának és a szénszálas zsanérnak köszönhető.

Vivo X Fold3
Vivo X Fold3

A Pro és az alapkiadás is ugyanazt a 8,03 hüvelykes LTOP AMOLED kijelzőt (120 Hz, HDR10+, Dolby Vision, 4500 nit csúcsfényerő) használják, a külső oldalon pedig egy 6,53 hüvelykes AMOLED panel teljesít szolgálatot. A legfontosabb különbség, hogy az X Fold3-ba a Qualcomm korábbi, 8 Gen 2-es chipsetje került, míg az X Fold3 Pro megkapta az aktuális Snapdragon 8 Gen 3-as erőforrást. Emellett az alapmodell kapható 12 GB RAM-mal és 256 GB tárhellyel, a drágább kiadás viszont 16 GB memóriával és 512 GB tárhellyel indul.

Ahogy az ilyenkor lenni szokott, a Pro-variáns a kamerák terén is rálicitál a fivérére. Mindkét mobil fő képalkotója egy 50 MP-es széles látószögű egység, de a Fold3 Próé jobb fényérzékenységgel rendelkezik, illetve az utóbb egy 64 MP-es periszkópos lencsét is kapott, miközben a normál Fold3-on egy 50 MP-es telefotó kamerával kell beérnünk. A specifikáció alapján a harmadik hátlapi lencse, az 50 MP-es ultraszéles kamera mindkét modellen ugyanaz, ahogyan a 32 MP-es szelfi szenzor is.

Vivo X Fold3 Pro
Vivo X Fold3 Pro

A fekete és fehér színekben kapható páros rajtja egyelőre csak Kínának szól, ahol a Vivo X Fold3-ért kb. 350 ezer, a Fold3 Próért pedig 500 ezer forint körüli yuant kell kicsengetniük a vásárlóknak. Arról egyelőre nincs információnk, hogy mikor kerülhet sor a globális rajtra, illetve hogy tervez-e ilyet egyáltalán a gyártó.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.