Hirdetés

2009-ben itthon az Acer adta el a legtöbb mobil számítógépet



|

A következő évben az asztali termékekre és néhány szó szerint látványos újdonságra koncentrál a cég. Jön az intelligens családi megjelenítő és már itt vannak a 3D Ready projektorok.

Hirdetés

Majoros Miklós country manager beszédében értékelte az Acer 2009-es üzleti évét. A karácsonyi szezonra több, mint 45000 mobil terméket (netbook, notebook) került a magyar piacra, továbbá az Acer 2007 és 2008 után - darabszámot tekintve - 2009-ben is első lett a hazai netbook-notebook piacon, 22-23 százalékos piaci részesedéssel. Az Acer így 2009-re a teljes PC és noteszgép piac vezetője lett, a vállalat 2010-re vonatkozó stratégiája viszont további erősödést ígér a desktop szegmensben is, emellett növeli össz-részesedését is.

 

acer_sajto_2009
 

 

 

Az cég globális eredményei közül kiemelték, hogy az Acer volt a téli olimpia IT főszponzora, ami azt jelenti, hogy a rendezvény Acer munkaállomások és kiszolgálók segítségével került lebonyolításra. A globális sportesemények támogatása továbbra is a napirendi pontok között szerepel a cég mindennapjaiban, nem meglepő tehát, hogy többek között a 2012-es londoni olimpiát is támogatja majd az Acer.


Termékújdonságok

 

Rengeteg új termékkel jelentkezik a hazai piacon az Acer a következő egy hónapban, többségük új netbook illetve noteszgép, de megérkezik Magyarországra a CeBIT-en bemutatott K11 mikro projektor és az új 3D Ready DLP projektorok is kaphatóak lesznek.

 

acer timeline
 

 

A konvencionális megjelenésű Timeline sorozat új tagjai már 8 órás akkumulátor időt biztosítanak, immár nem CULV, hanem Intel Core i5 és Core i3 processzorokra alapozva, amik az eddigieknél lényegesen nagyobb teljesítményt hordoznak magukban. Opcionális akkumulátorral 12 órára növelhető telepes üzemidejük. Az új TravelMate 8x72 Timeline sorozat három formátumban érhető el: 34 cm (13,3"), 35,5 (14") és 40 cm (15,6"). Valamennyi WXGA LED háttérvilágítású kijelzővel rendelkezik, melynek méretaránya 16:9, natív felbontása 1366×768 képpont, a megvilágítás fajtájának köszönhetően pedig nagy fényerővel bírnak.

A 10 hüvelykes netbook kategóriában kiemelendő az Acer Aspire 532G, mely az NVIDIA ION 2 platformra épül, jó hír, hogy 10 és 11,6 colos változatban AMD alapokra épülő modellek is megjelennek a kínálatban. Természetesen a TravelMate sorozatba is betört a Core technológia az i3, i5 és i7 processzorokkal, valamint ez a sorozat is kiegészül egy 11,6 hüvelykes képernyővel szerelt változattal.

 


Asztali fronton is Atom, valamint Core

 

Desktop kategóriában egy igen kompakt Veriton integrált PC-t dob piacra az Acer, a kissé félrevezető modellszámozású Veriton N270G-t. Az Intel Atom D510 rendszerre épülő komplett PC-t kis fogyasztása és helyigénye miatt munkára, illetve speciális helyekre ajánlják. A kétmagos, a 64 bites utasításkészletet is tartalmazó központi egység mellé legfeljebb 4 GB memória telepíthető, számítási teljesítménye pedig a HyperThreading technológia miatt érezhetően jobb lesz az elődmodellnél.

 

acer veriton n270g

 

 Félrevezető az Aacer Veriton N270G név,
belül Intel Atom D510 processzor található

 

Az Acer új professzionális asztali számítógép vonalat indít a Veriton M680G és S680GI modellekkel, melyek mikro-torony házban, kis helyigény mellett kínálják a Core i7, i5 és i3 processzorok teljesítményét. Minden Acer Veriton asztali számítógép megfelel az olyan alacsony energiafogyasztással foglalkozó nemzetközi szabványoknak, mint az ENERGY STAR, EPEAT 1, RoHS és a Green Seal.

 

Acer D241H Display+

 

Koncepcióját tekintve is újdonság a DisplayPlus monitor, melyről egyelőre csak információkat kaptunk, a bemutató darabra még várnunk kell. Az Acer D241H megjelenítő funkciója mellett önálló digitális képkeret és információs központ funkciókat is ellát, ennél fogva alkalmas a családtagok életének összehangolására is. Lehetőséget biztosít arra, hogy a post-it feljegyzések helyett ide küldjünk üzeneteket sms-ben vagy e-mailben, de éppenséggel zenét hallgatni vagy videót nézni is lehet vele. Olyan widget-alapú (minialkalmazás) funkciókkal rendelkezik, mint például a naptár, postázó, időjárás, új óra és digitális fényképkeret. Tartozik hozzá távirányító kicsúsztatható billentyűzettel és beépített hangrögzítővel.

 

acer d241h
 

 

 

acer d241h widgets

 

 

A fénykép galéria (Photo Gallery) eszközkészlet jóvoltából megnézhetjük a Picasaban vagy Flickeren tárolt képeinket is, működik RSS hírolvasóként, és multi kártyaolvasó valamint USB aljzat is van rajta. 24 hüvelykes képátlójával és Full HD felbontásával már vetekszik egy LCD tévével is, a HDMI és DVI csatlakozás révén könnyen köthető számítógépre és szórakoztatóelektronikai lejátszó eszközökre vagy játékkonzolra. Áráról és a hivatalos megjelenés idejéről egyelőre nincs közölt pontos információkat a gyártó.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.