Hirdetés

72 óra a Joomla! körül



|

Május 30-június 1. között kerül megrendezésre a németországi Wiesbadenben a J and Beyond névre keresztelt nemzetközi Joomla! konferencia a Joomla Supporters Club szervezésében.

Hirdetés

 

A tavalyi német Joomla!Nap után vetődött föl az ötlet, hogy szélesebb közönség számára kellene szervezni egy rendezvényt, mely nem csak a Joomlára fókuszál, hanem a német nyelvterületeken túli más projektekre vagy személyekre is. Az európai országokon kívül jelentkeztek is résztvevők az Egyesült Államokból, Brazíliából, Dél-Afrikából és Vietnamból. Hazánkat is fogja képviselni egy kis csapat.

 

 

„A három nap alatt öt szekcióban 60 előadásra, bemutatóra és gyakorlati foglalkozásra kerül sor. A szekciók programjait úgy alakítottuk ki, hogy a programozói ismeretekkel nem rendelkező Joomla!-felhasználók tudása is gyarapodjon. Felkészültünk arra is, hogy igény esetén termet biztosítsunk a spontán szekciók vagy beszélgetések számára.”, mondja Alex Kempkens sajtófelelős.

 

„Érdekesnek ígérkezik Kai Oswald Seidler, az Apache Friends alapítójának, jelenleg az Oracle/Sun evangélistájának vitaindító előadása az emberekre való odafigyelésről. Andrew Eddie, a Joomla! fejlesztőcsapatának tagja a készülőben lévő Joomla! 1.6 hozzáférés-szabályozását fogja bemutatni. A Joomlaszféra jól csengő nevei, többek közt a SOBI2, a YOOTheme, az RSJoomla is be fog mutatkozni a konferencián.”, folytatja a szóvivő.

 

Németország egyik legprofibb tárhelyszolgáltatója, a rendezvény főszponzora, a Mittwald GmbH, már az elejétől fogva az ötlet mellé állt. A hivatalos szponzorok közt megtaláljuk Belgiumból a Nooku csoportot, Vietnamból a JoomlArt sablonklubot. A harmadik Joomla!-vonatkozású támogató a Joomla!-weblapok többnyelvűsítését lehetővé tévő Joom!Fish projekt.

 

„Már a kezdet kezdetén beszéltünk arról, hogy szeretnénk videón közvetíteni az előadásokat, és felvenni a szekciók legtöbb programját, hogy utána is visszanézhetők legyenek. Ebben a Kaltura lesz a segítségünkre.”, jegyzi meg Kempkens.

 

Május 31-én, hétfőn este kerül sor a J!Oscar-díjak átadására. A „J!Oscar” elnevezés jelen esetben egy mozaikszót takar, melynek feloldása "Joomla Open Source Creative and Artistic Recognition” (magyarul: Joomla Nyílt Forrású Kreatív és Művészi Elismerés), melyre még be lehet nevezni Joomla!-weblapokat, bővítményeket, sablonokat és személyeket. A továbbjutókat nemzetközi zsűri fogja kiválasztani, melyekre a konferencia résztvevői szavazhatnak majd.

 

A Joomla! a világ egyik legkedveltebb nyílt forráskódú webes tartalomkezelő rendszere, mellyel gyorsan készíthetünk igényes weblapokat. A 3 napos konferencia részvételi díja 99 euró.

 

Kapcsolódó webhelyek:

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.