Hirdetés

A bíróság tárgyalja a Napster-ügyet



|

Hirdetés

Marilyn Hall Patel bírónő elutasította a Bertelsmann kérését a több milliárd dolláros kereset elutasítására, melyet tavaly év elején egy csoport nyújtott be, köztük a Vivendi Universal Universal Music csoportja, az EMI Capitol Records cége, valamint számos zenekiadó és ismert slágerszerző. Patel döntése vezetett annak idején a Napster zenecserélő szolgáltatásának leállításához, de a jelenlegi per arról szól, hogy a Bertelsmann „elősegítette” a Napster illegális tevékenységét, amikor 2000 és 2001 folyamán befektetett a cégbe, így „közvetlenül felelős azért a jogsértésért, amit a Napster online felhasználói követtek el”.




A Bertelsmann valóban 100 millió dollárnál többet invesztált a Napsterbe, de sosem tette a Napstert cége részévé, és utóbb kénytelen volt leírni a befektetett pénzt, miután a Napster csődbe ment. Ezek után szerdán Patel mégis úgy döntött, hogy a felperesek folytathatják a tárgyalást előkészítő tényfeltárást, még úgy is, ha ezek az állítások „esetleg teljes egészében megalapozatlanok”. A Bertelsmann jogásza, Ulrich Koch arra számított, hogy az ügyet még a tárgyalás kezdete előtt gyorsított eljárásban ejtik.

A per nem érinti a Napster új inkarnációját, a Napster 2.0 fizetős előfizetéses szolgáltatást, melyet a Roxio leányvállalataként működő Napster cég indított, miután a Roxio a fájlcsere szolgáltatás 2002 novemberi csődje után megszerezte annak vagyonát.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.