Hirdetés

Nagyképű: ACER S243HL



|

Az Acer S243 monitor nem csak LED-es, de felbontása is nagyobb, mint 1080p.

Hirdetés

A piacon akad egy-két olcsóbb LED-es modell is, mint például az aszimmetrikus talpra állított, 24 hüvelykes Acer S243HL, amelynek nemcsak vékony (15 milliméter vastag) kávája és színösszeállítása kelti azt az érzetet, hogy a képátló nagyobb, mint amekkora valójában, hanem az 1920×1200 felbontása is.

 

s243hl_k.jpg
 

 


A monitor külseje szubjektív megítélésünk szerint kiváló, de a táp ebben a kijelzőben nem fért el, ezt a feladatot egy külső egység látja el. A talpban kapott helyet az analóg és két HDMI-csatlakozó, DVI-kábel csatlakoztatása tehát csak átalakítóval lehetséges, ami nem tartozék, ahogy a HDMI-kábel sem. A menüvezérlő gombok az állványon kaptak helyet, de ez használat szempontjából csak közepesen kényelmes megoldás – leginkább a gombok mérete okozza a problémát, cserébe a monitor háttérvilágítása nem vakítja el a felhasználót.


A TN-panel színhelyessége kalibrálás után DeltaE 1 értéket mutatott, ami nagyon jónak számít, viszont a kontrasztarány (a remélt 1000:1 helyett) csak 850:1-hez, színtere pedig a várakozásoknak megfelelően az sRGB-t fedi le. A látószögekkel kapcsolatos tapasztalatunk a TN-paneles monitorokhoz képest ez esetben jó volt, sőt még a fekete képernyőn vizsgált beszűrődő háttérfényt sem lehetett felfedezni. Játékosok számára jó hír, hogy a 2 ezredmásodperces válaszidő következtében nincs utánhúzás, ellenben a monitor ezt az értéket „overdrive” éri el, tehát a szellemkép itt-ott felfedezhető.


Értékelés:

  • Előny: kiváló dizájn, alacsony fogyasztás, jó színhelyesség
  • Hátrány: kicsi színtér, közepes kontrasztarány, DVI–HDMI-kábel hiánya
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.