Februárban kerül piacra az Acer Windows 10-es mobilja



|

Ezen felül egy megfizethető táblagéppel is előállt a vállalat.

A múlt heti Consumer Electronics Show-n való helytállás az Acer munkatársai számára is megterhelő feladat volt, hiszen a gyártó teljesen új és frissített kütyük széles spektrumával képviseltette magát Las Vegasban. A mobilos jellegű bejelentések természetesen nem korlátozódtak a notebookokra és hibridekre, bár azt nem lehet ráfogni a vállalatra, hogy pazarlóan bánt volna az ellőhető puskaporával.


Acer Liquid Jade Primo

A tajvani gyártó már a tavalyi IFA óta teaseli a nagyközönséget az első Windows 10 Mobile operációs rendszert futtató okostelefonjával, noha ez feltehetően részben a Microsoft sara, hiszen elég későn készült el az operációs rendszer. Szerencsére most már tényleg a nyakunkon van az eszköz megjelenése: a hazánkat is magában foglaló EMEA régióban február során debütál, méghozzá kártyafüggetlenül bruttó 569 eurós - olyan 180 ezer forintos - áron.


Az árcédula sokakat meglepett, hiszen ennyi pénzért a nagy rivális mobilgyártók felső kategóriás eszközei ellen megy csatába a Jade Primo. Természetesen az androidos eszközökkel ellentétben a termék számítógép módjára is használható, a Microsoft Lumia 950 és Lumia 950 XL duója után ez a harmadik Continuum funkciót támogató okostelefon. A Continuum használatához szükség van a telefon USB Type-C kapujához csatlakoztatható Microsoft Display Dock kiegészítőre is. Ezt ismeretlen áron a mobillal egybecsomagolva is meg lehet majd vásárolni; az "asztali csomag" névre keresztelt kiszerelésbe billentyűzetet és egeret is rejtett a cég.


Hardveres tekintetben az Acer Liquid Jade Primo nem abszolút csúcskategóriás, ám valószínűleg nem lesz gond a működési sebességével. A hatmagos processzorú Qualcomm Snapdragon 808 lapkakészletét 3 GB rendszermemória egészíti ki, a beépített háttértára 32 gigabájtos. Valószínűleg a kijelzőre sem lehet majd panasz, ugyanis Super AMOLED panel került a termékbe, abból is egy 5,5 hüvelykes és 1920×1080 pixeles darab.



További érdekesebb specifikációk: 8 / 21 megapixeles kamerák, LTE Cat6, Wi-Fi ac MIMO, 3000 milliamperes akku. A telefonba vagy kettő SIM-kártyát helyez a tulajdonos, vagy egy SIM-et és egy  microSD-t.


Acer Iconia One 8 (B1-850)

A másik érdekes terméket az Iconia One 8 (B1-850) táblagép jelenti, ez egy megfizethető áron is korrekt minőségű táblagép. A szintén februárban elérhetővé váló kütyü bruttó 129 euróba fog kerülni, azaz a fogyasztóknak olyan 41 ezer forintot kell majd a kasszánál hagynia a megvásárlásakor.


A fenti árból sejthetően nem kell csodára számítani: 8 hüvelykes és 1280×800 pixeles érintőkijelző, négymagos processzorú MediaTek lapkakészlet, 1 GB rendszermemória, 16 GB bővíthető háttértár, 2 / 5 megapixeles kamerák, Google Android 5.1 operációs rendszer.


A szoftverének érdekességét a Kids Center alkalmazás adja: ez gyermekek számára kifejlesztett kezdőképernyőt és szülői felügyelettel kapcsolatos funkciókat tartalmaz, plusz gyermekek számára biztonságos tartalmakat - videókat, játékokat, könyveket, webhelyeket - képes ajánlani.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.