Laptopok triójával újított az Acer



|

Olcsó Chromebook, megbízható munkagép és gamer lapos a kínálatban.

Az Acer sem hagyta ki a Consumer Electronics Show-t, a vállalat jelentős informatikai termékarzenállal képviselteti magát a kiállításon. Az ultravékony és USB-C csatlakozós monitorairól már beszámoltunk, most nézzük az érdekesebb laptopokat.


Acer Chromebook 11

Kedvező áruknak köszönhetően továbbra is jól fogynak a Chromebookok, az Acer évek óta kínál Google Chrome OS rendszerrel szerelt laptopokat. Ennek köszönhetően a 11 hüvelykes és 1366×768 pixeles kijelzővel szerelt Chromebook 11 sem úszta meg a szokásos évi frissítést. Szenzációs előrelépésről nincs szó, de az Acer állítása szerint az akkus üzemideje akár 9 óra is lehet, 60 kilogramm nyomás alatt sem törik be a fedlapja, továbbá ledobás esetén 60 centi magasságból a sarkára érkezve sem esik bántódása.


Az új Chromebook 11 laptopba négymagos Intel Celeron processzor került, a memóriája modelltől függően 2/4 GB, az eMMC háttértára pedig 16 vagy 32 gigabájt. Az USB 3.0, USB 2.0 és HDMI portokkal, 720p-s webkamerával, Wi-Fi ac-vel és kártyaolvasóval ellátott eszköz valamikor február folyamán 180 dolláros kezdőáron kerül majd piacra.


Acer TravelMate P648

A gyártó termékcsaládjait ismerők már a névből is tudják, hogy üzleti felhasználásra szánt laptopról van szó. Ennek köszönhetően az elegáns megjelenésre, továbbá a szoftveres biztonsági és vállalati menedzselési funkciókra került a hangsúly. A legérdekesebb adaléknak a Wi-Fi ad hálózati vezérlő nevezhető, az új szabvány az ac-hez képest elvileg tízszer nagyobb - 4,6 Gbps - átviteli sebességet kínál. A 14 hüvelykes és akár 1920×1080 pixeles IPS kijelzővel szerelt laptopba persze TPM lapka és ujjlenyomat-olvasó is került.


A második negyedévben piacra kerülő TravelMate P648 kezdőára 800 dollár lesz. Néhány fontosabb specifikáció: Skylake architektúrás Intel Core vagy Core M processzor, akár 20 GB-ig is bővíthető memória, maximum 1 TB-os HDD vagy 512 GB-os SSD, opcionálisan NVIDIA GeForce GT 940M dedikált grafikus vezérlő, egy darab USB Type-C, három USB 3.0 kapu, 1,7 kilogrammos súly.


Acer Aspire V Nitro

Frissültek a vállalat gamereknek szánt Aspire V Nitro laptopjai is. A termékek továbbra is 15 és 17 hüvelykes kijelzőkkel érhetőek el, a legújabb Intel Core (Skylake) processzorokat használják, a játékok rendereléséről pedig a 4 GB dedikált GDDR5 videomemóriával ellátott NVIDIA GeForce GTX 960M gondoskodik. A laptopok SSD háttértárai NVMe felületen csatlakoznak az alaplaphoz.


A Nitro gépek legnagyobb újítását az Intel RealSense kamerarendszer jelenti, amellyel nem csak a gesztusvezérlés, de akár kisebb tárgyak 3D-szkennelése is megoldható. A térben látó kamerarendszerrel a Windows 10 Hello biometrikus beléptetőrendszere is használható, a vásárlók többsége valószínűleg ehhez fogja majd igénybe venni a képességeit.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.