Nem alkuszik meg az Alcatel Pop 4S



|

Remek ár-érték aránnyal kínál kedvező tudást az Alcatel 5,5 hüvelykes Pop 4S okostelefonja.

Van aki anyagi okokból, van aki elvi megfontolásból nem szeretne 200 vagy 300 ezer forintot elkölteni egy új okostelefonra. Csábító az Apple iPhone 7 és a Samsung Galaxy S7, de nem mindenki számára megfelelő választás egy méregdrága csúcskészülék, ami aztán viszonylag hamar elavul. Van élet az olcsóbb készülékek mezőnyében is? 

Ami azt illeti, az idei évben felbukkanó olcsóbb és középkategóriás okostelefonok újra és újra bizonyítják, hogy vagyonok nélkül is lehet olyan készüléket vásárolni, ami remekül ki tudja szolgálni a tulajdonosát, naprakész és egyre fejlettebb tudással. Éppen erre példa az Alcatel Pop 4S is. 

Az 152 x 77 x 7,9 milliméteres készülék a maga kategóriájában kompaktnak számít, az 5,5 hüvelykes kijelző pedig éppen ideális méretű a tartalomfogyasztáshoz - a panel 1080 x 1920-as felbontással dolgozik. 

A Pop 4S a Google Android Marshmallow operációs rendszerét futtatja, amely a Doze módnak hála a szokásosnál hosszabb üzemidőt is garantálhat. Az akkumulátor kapacitása egyébként 2960 mAh, és jó hír, hogy cserélhető is. 

A kijelző alatt a Mediatek MT6755M nyolcmagos processzora lapul. Ez négy darab 1,8 GHz-es Cortex-A53-as és négy darab 1 GHz-es Cortex A-53-as maggal dolgozik. Mindezt 2 GB RAM és 16 GB tárhely egészítik ki. A tárhely miatt nem kell aggódni, ugyanis a microSD-foglalatnak hála akár további 64 GB-tal bővíthető. 

A Pop 4S egy 13 megapixeles, kéttónusú LED-es vakuval kiegészített kamerával rendelkezik. Fázisérzékelős autofókusszal dolgozik. Többek között arcfelismerésre és HDR módra is képes a jobb végeredmények érdekében, de panorámafotót és 1080p-s videót is tud lőni (ez utóbbit 30 fps mellett).

Az előlapi kamera 5 megapixeles, tehát a szelfirajongók sem csalódnak majd - főleg, mert az előlapon külön LED-es vaku is van. 

A zárolt kijelző gyors és könnyed feloldásáról ujjlenyomat-olvasó gondoskodik, ami értelemszerűen nagyobb biztonságot is garantál, mint egy normál PIN-kód vagy minta. Az előlapi fizikai gombnak hála a kijelzőn több hely marad, mint egy kizárólag érintős gombokkal vezérelt eszközön. 

A készüléken adott a 802.11n-es WiFi, a Bluetooth 4.2, az A-GPS és a jackcsatlakozó. A microUSB 2.0 portnak hála a régebbi kiegészítőkkel is kompatibilis az 59 990 forintba kerülő okostelefon. 

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.