Hirdetés

Alcor HD-1500 DVB-T felvevő



|

Nem probléma az MKV lejátszás és a HD DVB-T felvétel sem.

Hirdetés

A közepesen csinos gépház homlokzatán néhány gomb mellett egy csatornaszám kijelző és egy USB aljzat található, utóbbi nem csak szoftver frissítésre való, hanem médialejátszáskor és az adás rögzítésekor kap szerepet. Mindenféle kimenet megtalálható a hátoldalon: kompozit, komponens, scart és HDMI is, így bármelyik tévére ráköthető a HD-1500. Van itt sztereó és digitális kimenet is, optikai és RCA formában is, az Ethernet aljzat viszont használaton kívüli. Honosított alap útmutató jár a készülékhez és menüje is magyar.

 

 

alcorhd-1500back_.jpg

 

 

Egyértelmű az induló varázsló használata. Igen hamar megtalálta az összes hazai tévé és rádiócsatornát, a vétel is zökkenőmentes volt, a csatornaváltás pedig gyorsabb is egy kicsivel, mint amit más masinákon megszoktam. Van gyerekzár, automatikus kikapcsolás, mindenféle kép oldalarány támogatott, a csatornalisták rendezhetők minden létező szempont szerint.

 

 

alcor hd-1500

 

 

Két nagy extrát mondhat magáénak a készülék, egyik a médialejátszás, másik a DVB-T adás natív felvétele. Médialejátszóként nem csak az AVI-t, hanem a .divx, MP4 és MKV konténereket is ismeri. A kódolás lehet gyakorlatilag bármi, MPEG-1,2,4 (DivX, Xvid, AVC), x.264, h.264 is. Több hangsávból lehet választani az MKV esetében, de a több hangsávos AVI-ból már csak az első sávot tudtuk meghallgatni. Lejátszik számos külső, szöveges felirat típust magyar ékezetekkel egyetemben, de nem ismeri a sokak által favorizált vobsub formátumot. Támogatja viszont az NTFS rendszerben formázott partíciók használatát, így a 4 GB-nál nagyobb állományok lejátszása sem okoz gondot.

 

A távirányítóról közvetlenül kezdeményezhető a DVB-T adás natív felvétele és időzített felvételeket lehet kérni tévé és rádió csatornákból egyaránt. Nem csak médialejátszáskor, hanem rögzítéskor is használhatunk NTFS rendszerben formázott meghajtókat. Hátrány viszont, hogy a HD-1500 nem kapcsolja be magát, ébren kell hagynunk ha távollétünkben szeretnénk felvételt készíteni.

 

 

Alcor HD-1500 epg

 

 

Ezzel a modellel nem lehet Terra+ dekóder kártyát használni, így aki a kódolt adókat mindenképpen fogni szeretné, az válasszon másikat. A többiek, akik hajlandóak lemondani az ATV és HírTV nyújtotta örömökről bizonyára értékelni fogják, hogy az olcsó masina USB-s, sok formátumot ismerő médialejátszóként és DVB-T felvevőként is simán használható.

 

Az Alcor HD-1500-al jó áron juthatunk olyan honosított vevőhöz, amit mindenféle tévére rá lehet kötni, legyen szó egy húsz éves modellről, vagy a legújabb plazmatévéről. Különlegessége a médialejátszás és DVB-T felvétel, melyek ebben az árban igen vonzóvá teszik, hátránya viszont, hogy csak szabadon fogható (kódolatlan) csatornákhoz használható.

 


 

Értékelés

 

 

pc world ajanlata
Alcor HD-1500

Előny: Kedvező ár, felvétel és médialejátszás

Hátrány: Kódolt adásokhoz nem használható, kisebb lokalizációs hibák a képernyőmenüben

 

 

 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.