Hirdetés

ASCII Generator DotNET 0.8.1 - karakteres grafikák



|

Ezen mókás alkalmazás segítségével karakterekből álló grafikákat készíthetünk képekből.

Hirdetés

Nyilván mindenki találkozott már az ASCII artnak nevezett grafikákkal: ezek gyakorlatilag olyan képek, amelyek kizárólag karakterekből állnak. A BBS-ek és a karakteres terminálok korában még a kényszer szülte ezeket az alkotásokat, mára azonban önálló számítógépes „művészeti ággá" vált. Ha mi is szeretnénk ilyen képeket készíteni, próbáljuk ki ezt az alkalmazást, amelyhez - nevéből sejthetően - a .NET Framework telepítése is szükséges. Ha ez megvan, akkor csak pár kattintás elkészíteni saját alkotásunkat. Ablakának jobb oldalára húzzunk be egy képet, és a karakteres grafika azonnal elkészül az általunk megadott „felbontásban". Mind az eredeti, mind a végeredmény fényerőssége és kontrasztja megváltoztatható, a csúszkák valós időben működnek, képünk azonnal követi a változásokat. Emellett karakteres képünk fényességszintjeit is állíthatjuk, szintén a valós idejű csúszkával. A végeredmény betűtípusa és annak mérete is megváltoztatható: igazi érdekesség, hogy a program képes változó szélességű fontokkal is dolgozni.

 

 

ascii_web.jpg

 


Valódi, hasznos felhasználási területe nincs az alkalmazásnak, de el lehet vele ütni az időt egy darabig, a végeredmény pedig (figyelembe véve a korlátokat) látványos.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.