Hirdetés

Atom processzoros NAS-ok a QNAP-től



|

Virtualizáció, fürtözés és videomegfigyelés egyetlen NAS-ban

Hirdetés

Két új NAS-t jelentett be a kis- és középvállalati adattároló megoldásairól ismert QNAP Systems. A kétrekeszes TS-239 Pro II és a négyrekeszes TS-439 Pro II egyaránt középkategóriás adattároló megoldások az SMB (kis- és középvállalati) szegmens számára.

 

Az újdonságokban közös, hogy az Intel egyik legújabb processzorára, az 1,66 GHz-es Atom D410-re épülnek és 1 gigabájtos RAM-ot és 512 MB flash memóriát tartalmaznak (utóbbin maga a rendszer található). Mindkét modell számára olcsó, 2,5 vagy 3,5 hüvelykes SATA merevlemezekkel biztosítható kellő háttértár kapacitás. A kisebb modellekben is gyakorlat volt, és az új NAS-ok is támogatják a redundáns RAID tömbök építését (a négyrekeszes modell esetében RAID 5 és 6 szintig).

 

 

qnap_ts-239_ts-439


 

Egy előző modell, a QNAP TS-639 Pro NAS tesztje képet adhat a termékcsalád jellegzetességeiről. Dióhéjban kiemelnénk, hogy akár egyszerre két alhálózatot is képes párhuzamosan kiszolgálni mindkét készülék, üzem közben, adatvesztés és külön mentés nélkül bővíthetők nagyobb merevlemezekkel, az iSCSI révén pedig adattároló fürtök is építhetők belőlük. Nem mellesleg a cég internet oldalát (PHP, Joomla, MySQL) is képesek üzemeltetni és videós megfigyelőrendszer központként (Survaillance Station) is használhatók.

 

qnap_nas_logos.jpg


 

A QNAP újdonságai kompatibilisek a VMware's vSphere4 (ESX 4.0) virtualizációs platformmal. Tartalmazzák iSCSI funkciót, két Gigabit Ethernet, két eSATA és öt USB 2.0 port került rajtuk kiépítésre..

 

qnap_nas_logos_2.jpg


 

Laurent Cheng, a QNAP Systems termékmenedzsre úgy nyilatkozott, hogy a QNAP TS-239 Pro II és TS-439 Pro II egyaránt hiánypótló termékek, melyeket az ultra magas teljesítményű Business Series termékvonal és a belépő szintű NAS-ok közötti résbe pozicionált a gyártó. „Mindkét termék kínálja az új, mindent egy lapkában rendszerű Atom D410 erejét, mindemellett a Business Series termékvonal üzleti alkalmazásait is kisvállalatok számára vonzó árban tartalmazzák."



A TS-239 Pro II és a TS-439 Pro II Turbo kiszolgálók induló ára rendre 466 illetve 700 euró.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.