Hirdetés

383 km az elektromos Chevrolet Bolt hatótávolsága



|

Az eddigi legmegfizethetőbb elektromos autónak ígérkezik.

Hirdetés

A hazánkból sajnos kivonult Chevrolet idei legnagyobb dobásának a teljesen elektromos Bolt ígérkezik, az autó várhatóan az év végén kerülhet piacra az Egyesült Államokban. Az érdekessége, hogy az eddigi legmegfizethetőbb elektromos autónak ígérkezik, az induló ára várhatóan 37 500 dollár, azaz olyan 10,3 millió forint lehet. Érdemes hozzátenni, hogy az efféle autókra adókedvezmények vehetőek igénybe, így valójában 30 ezer dollár (~8,3 millió forint) környékén is elvihető lehet. Ennek némi kontextust adva az USA-ban az újonnan vásárolt autókért átlagosan 33 ezer dollárt fizetnek a vásárlók.


Hirdetés


A Chevrolet most bejelentette, hogy az USA környezetvédelmi hatósága szerint a 60 kWh-s akkucsomaggal szerelt Bolt hatótávolsága 238 mérföld, azaz olyan 383 kilométer. A konkrét érték természetesen a terepviszonyoktól és használati körülményektől függ, azonban a fogyasztók döntő többsége számára bőségesen elégnek kell lennie a napi szokásos autókázáshoz. A gyártó weblapja szerint a 240V töltőegységgel 9,5 óra alatt tölthető fel teljesen az akkucsomagja, egy órányi töltés ~40 kilométer hatótávolságot biztosít.



(Forrás: Chevrolet, Ars Technica)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.