Hirdetés

Állami támogatással segít elektromos autót venni a kormány



|

Akár 1,5 millió forinttal olcsóbban is elvihetőek lesznek a megfelelő járművek.

Hirdetés

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Várkert Bazárban ma megrendezett Emobility Forum 2016 konferencián bejelentette, hogy jelentős összegű, vissza nem térítendő állami támogatást kaphatnak a tisztán elektromos hajtású, új autókat vásárolni kívánók. A program keretösszege az idei évben 2 milliárd forint, a 2017-es évben pedig várhatóan 3 milliárd forint lesz.


Hirdetés


A támogatást legfeljebb 15 millió forintos vételi árig lehet igénybe venni, a jármű árának 21 százalékát fizeti az állam, de maximum 1,5 millió forintös összegig. Ez azt jelenti, hogy a teljes összeg igénybevételéhez legalább 7,14 millió forintos autót kell vásárolni. A program keretében szinte bárki hozzájuthat a támogatáshoz, a természetes személyeken túl állami szervek és cégek is igényelhetik a személy- és kishaszongépjárművek vásárlásához.



A kormány 2020-ra 30 ezer zöld rendszámra jogosult járművet szeretne látni a magyar utakon, ám ehhez országos töltőhálózatra is szükség van, amely megvalósítására az önkormányzatokat pályáztatja az állam. A részletek iránt érdeklődők a Portfolión és TotalCaron olvashatnak bővebben a programokról.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.