Hirdetés

Az Audi és a BMW is átverte az egész világot



|

A VW mellett az Audi és a BMW autói is túl sok károsanyagot bocsáthatnak ki.

Hirdetés

Miután a Volkswagen beismerte, hogy csalt az amerikai károsanyag-kibocsátási teszteken, a legújabb jelentések szerint úgy fest, hogy ezt több nagy európai márka is hasonlóan csinálta, csinálja

Hirdetés

A fenntartható közlekedéssel foglalkozó európai Transport & Environment szervezet beszámolója olyan adatokat dolgozott fel, amelyek elismert európai tesztállomásokról kerültek ki. Ezek alapján az Audi és a BMW egyes autói is túlzott mértékű károsanyagot bocsátanak ki. 

A gondot az jelenti, hogy a valós környezetben mért értékek drámai mértékben meghaladják a laborban regisztrált értékeket. 

Egy dízel Audi A8 például 21,9-szer több nitrogén-oxidot ereget, mint amennyit szabadna - egy dízel BMW X3 pedig 9,9-szer annyit. 

A valós teszteken a BMW 5-ös sorozata például 50 százalékkal több szén-dioxidot juttatott a levegőbe, mint a laborteszteken - állítja a T&E. 

Gyakorlatilag nem találtak olyan autót a piacon, amelyiknél ne lenne eltérés a laborban és a valóságban mért adatok között. 

Frissítés: a botrányok kapcsán a nagy német gyártók közül több, és így a BMW is hivatalosan tagadta és elutasította, hogy bármilyen módon manipulálták volna az eredményeket vagy bármilyen, csalásra alkalmas eszközt alkalmaztak volna. Hangsúlyozták, hogy a világon mindenhol betartják a jogi követelményeket. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.