Hirdetés

Bloomberg: kaszát kapott az Apple autója



|

Helyette csak önvezető autókhoz készíthet vezérlőszoftvert a cég.

Hirdetés

Nagyjából két éve nyílt titok, hogy az Apple szeretne betörni az autóiparba, a Project Titan néven futó kezdeményezésének legsűrűbb időszakában olyan 1000 fő dolgozott a célkitűzések megvalósításán. Az eredeti pletykák szerint a vállalat mindenképp egy teljesen elektromos hajtású autót szeretett volna készíteni, lehetőség szerint rögtön önvezető funkciókkal felruházva.


Hirdetés


A Bloomberg beszámolója szerint a fenti formában kaszát kapott a Project Titan, az elmúlt hónapokban a fentebb említett gigászi méretű csapatból több száz embert helyeztek át más projektekre, vagy bocsájtottak el az Apple-től. Bennfentes információk alapján a projektért felelős vezetőknek több hónapnyi vitázgatás után sem sikerült kijelölniük a Titan fő fejlesztési irányvonalát, így kifutottak az Apple felsővezetése által biztosított döntéshozatali időkeretből. Az informátorok szerint a kudarc fő okai, hogy az Apple egyrészt masszívan alábecsülte a feladat komplexitását, másrészt pedig a potenciális ellátói lánc képességeivel sem volt tisztában.



A források szerint a többé vagy kevésbé saját autó készítése egyelőre teljesen lekerült a napirendről, helyette a belátható jövőben a Project Titan exkluzívan az önvezető járművekben használható vezérlőszoftver fejlesztésére fog koncentrálni, licencelnék az autógyártóknak a megoldást.


(Forrás: The Verge)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.