Hirdetés

Dízelről elektromos meghajtásra váltana a Volkswagen



|

Egy évtizeden belül már évi 2-3 millió elektromos autó értékesítene a cég.

Hirdetés

Jókora fába vágta a fejszéjét az elmúlt hónapokban főként a dízelbotrány miatt emlegetett Volkswagen. A wolfsburgi főhadiszállásán most leleplezett Strategy 2025 tervének ambiciózus kitűzése szerint a cég 2025-re már évi 2-3 millió elektromos autót kíván értékesíteni. Tavaly összesen 9,9 milliót autót adott el a gyártó, amelyből olyan 100 ezer volt elektromos.


Hirdetés


Az elkövetkező évtizedben a VW nagyjából 30 teljesen és részlegesen elektromos meghajtású autót szeretne bemutatni, a szoftverük megtervezéséhez pedig többek közt olyan 1000 szoftverspecialistát kíván felvenni. A cég természetesen a piaci körülményeket figyelembe véve fogja megtervezni a járműveket, így a tisztán elektromos autók mellett nagyobb hatótávolságú hibrid járművek is lesznek majd a kínálatában.



(Forrás: ExtremeTech)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.