Hirdetés

Együléses elektromos kisautó 4,2 millióért?



|

Maximum 160 kilométer a 3 óra alatt feltölthető Solo hatótávolsága.

Hirdetés

A kanadai Electra Meccanica bemutatta a Solo nevű elektromos autójának tömeggyártásba kerülő változatát. A háromkerekű, együléses, 285 literes csomagtartójú jármű már előrendelhető a vállalat weboldaláról, méghozzá 19 888 kanadai dollárért, azaz olyan 4,2 millió forintért. A hivatalos európai forgalmazásáról egyelőre nem esett szó, de a fenti összegre ebben az esetben rákerülne még az ÁFA is.


Hirdetés


A mókás kinézetű Solo csupán 450 kilogrammot nyom, 8 másodperc alatt gyorsul 100 km/h sebességre, a végsebessége pedig elméletben 220 km/h, de a gyártó weblapja szerint mesterségesen 130 km/h-ra lett limitálva. A 15 hüvelykes felniken guruló jármű 82 lóerős villanymotorját egy 16,1 kWh teljesítményű akku táplálja, a maximum hatótávolsága 160 kilométer. Az akku 220 voltos áramhálózatról 3 óra alatt tölthető fel.



Az Electra Meccanica Soloval nem fog gondot jelenteni a parkolás: 3 méter hosszú, 1,3 méter széles, 1,2 méter magas. Két évnyi futásteljesítménytől független garanciával érkezik, az egyetlen érdemi feláras extráját az 1000 kanadai dollárba - nagyjából 212 ezer forintba - kerülő klíma jelenti.




(Forrás: The Verge)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.