Hirdetés

Elektromos töltőhálózatot építenek ki az autógyártók



|

A vállalatok 2017 végéig 400 töltőpontot hoznának létre Európában.

Hirdetés

Világszerte növekszik az érdeklődés az elektromos hajtású autók iránt, a magyarok jelenleg akár másfél millió forint ingyen pénzre is pályázhatnak, ha ilyen járművet szeretnének vásárolni. A technológia terjedésének egyik súlyos akadályát a töltőpontok hiánya képezi, amolyan tyúk vagy tojás probléma állt elő: a fogyasztók széles körben elérhető töltőhálózat nélkül nem szívesen vesznek elektromos autót, viszont a benzinkutak addig nem kívánnak pénzt invesztálni az elektromos töltőhelyek létesítésébe, amíg nem tartják üzletileg megalapozottnak a beruházást.


Hirdetés


Természetesen nem csak a kormányzatoknak áll érdekükben saját "kúthálózattal" lökést adni az elektromos forradalomnak, hanem az autógyártóknak is. Ennek jegyében a BMW, a Ford, a Mercedes és a Volkswagen összefogtak egy saját európai kúthálózat létrehozása érdekében, 2017 végéig 400 töltőpontot építenének ki a legforgalmasabb utak mentén. Az együttműködés folytatódhat a következő években, a reményeik szerint 2020-ra több ezer töltőpontjukat tudják majd igénybe venni a fogyasztók.



A gyorstöltésre alkalmas állomások 350 kW teljesítmény leadásra lesznek képesek, a Combined Charging System szabványt használják majd, elméletileg 10-15 perc alatt képesek lehetnek tisztességes mennyiségű árammal ellátni az autók akkumulátorait.


(Forrás: CNET, Volkswagen)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.