Hirdetés

Fontos emberek távoztak a Google robotautó projektjéből



|

A technológiai igazgató mellett vezető szoftvermérnökök is kiszálltak a csapatból.

Hirdetés

Még mindig messze van az a nap, amikor a vezető nélküli autók elözönlik az utakat, egyelőre azt is nehéz lenne megtippelni, ki szállítja majd az első teljes értékű, valóban használható megoldást. Az egyik potenciális jelölt természetesen a Google, egy váratlan fordulat azonban némileg hátráltathatja őket, a napokban ugyanis többen otthagyták a projektet.

Hirdetés

Chris Urmson technológiai igazgató (CTO) már a kezdeteknél is ott volt hét és fél évvel ezelőtt, amikor a robotautó még nem volt több egy gondolatnál. A Carnegie Mellon Egyetemről verbuvált csapatával fáradhatatlanul juttatta a fejlesztést a tervezési fázisból arra a pontra, amikor ez az életmentő technológia hamarosan valósággá válhat - fogalmazott búcsúztatójában a Google szóvivője.

A távozók listáján további veretes nevek is vannak, Jiajun Zhu és Dave Ferguson vezető szoftvermérnökként dolgoztak a csapatban. Reméljük, mindez nem veti vissza túlságosan a munkálatokat, a Google legutóbbi bejelentése szerint ugyanis a vezető nélküli autó közel áll ahhoz, hogy az Alphabet speciális projektekkel foglalkozó X divíziójától függetlenedve önálló részleggé és üzletté váljon.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.