Hirdetés

Ilyen az Uber első robotautója



|

Térképadatokat is gyűjt a hibrid Ford Fusion.

Hirdetés

Az Uber végre hivatalosan is megmutatta a saját sofőr nélküli autóinak az egyikét, amely Pittsburgh utcáit járja gyakorlatilag egy éve. 

Hirdetés

A hibrid Ford Fusion térképadatokat is gyűjt, illetve folyamatosan teszteli a robotautós funkciókat. Radarok, lézerszkennerek és nagyfelbontású kamerák segítik a környezet folyamatos feltérképezésében. 

Természetesen a sofőr nélküli járműben folyamatosan ott van egy képzett vezető is, aki mindent felügyel. 

A korai szakaszban minden tesztelés komoly fejlesztéshez vezet. Az Uber azt mondja, hogy jelenleg a technológia pontosítására koncentrálnak, hogy az biztonságos legyen az utakon az autósok, a biciklisek és a gyalogosok számára is. 

Amikor az autó olyan helyzettel találkozik, amivel nem tud mit kezdeni, jelez a sofőrnek - aki egyébként bármikor átveheti az uralmat az autó fölött. 

Miközben a robotautók világában a Google a legnyitottabb, addig az Uber lehet az a cég, amelyik a legnyereségesebb módon használhatja ki a sofőr nélküli járművek képességeit. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.