Hirdetés

Londonba mennek a Nissan robotautói



|

Nyilvános utakon tesztelik a sofőr nélküli, elektromos Nissan Leafeket.

Hirdetés

A Nissan hamarosan London közútjain kezdi el tesztelni a Leaf elektromos autója egy olyan verzióját, amely sofőr nélküli technológiával, önállóan közlekedik. 

Hirdetés

A robotautót korábban már tesztelték, 2015-ben Japán közútjain teljesített szolgálatot. Ez lesz viszont az első éles teszt az európai piacon. A tesztelések mellett más téren is nyit a Nissan Nagy-Britannia felé, a gyárát bővíti a régióban. 

A tech cégek számára továbbra is nagyon népszerű befektetési terület az autóipar. A Ford és a Faraday Future egyaránt nagyot dobott a 2017-es CES-en a robottechnológiák terén, de a Microsoft és az NVIDIA is gőzerővel dolgoznak a szoftveres megoldásokon. 

Az elmúlt évek egyik slágerét a robotautók és az ezekhez kapcsolódó technológiák jelentették. A verseny nagyon nagy, azonban egyszerre veszélyes is. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.