Hirdetés

Mától lehet pályázni az elektromos autós támogatásra



|

Legfeljebb 1,5 millió forint vissza nem térítendő támogatást adhat az állam.

Hirdetés

A szeptemberben bejelentett terveknek megfelelően elindult a tisztán elektromos hajtású autók terjedését segíteni kívánó állami támogatási program, amely keretében a megfelelő személygépjárműveket és haszongépjárműveket vásárolni kívánók legfeljebb 1,5 millió forint támogatást kaphatnak a járművek vásárlásakor. Mától lehet pályázni, a részletek kapcsán a kiszemelt járművet forgalmazó autókereskedés munkatársaihoz érdemes fordulni.


Hirdetés


Természetesen vannak feltételei a jelentős állami támogatásnak: a kiszemelt jármű nem kerülhet többe 15 millió forintnál, a támogatás mértéke pedig a vételi ár legfeljebb 21 százaléka, de maximum 1,5 millió forint lehet. A támogatásra magyarországi bejegyzett lakhellyel rendelkező természetes személyek, továbbá hazai székhellyel vagy telephellyel rendelkező egyéni vállalkozók, civil szervezetek, helyi önkormányzatok, köztestületek, gazdasági társaságok, költségvetési szervek pályázhatnak. Magánszemélyek maximum egy, míg az egyéb felsorolt kategóriába eső érdeklődők legfeljebb öt jármű támogatott megvásárlására lehetnek jogosultak.


(Forrás: Index)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.