Hirdetés

Nem fejleszt többé saját robotautót a Google



|

Végleg lemond az ötletről a Google - saját jármű helyett inkább Fiat robottaxiflottában gondolkozik a cég.

Hirdetés

A Google a jövőben másképp tekint majd a sofőr nélküli autók fejlesztésére, ugyanis a The Information jelentése alapján befejezték a saját járművük fejlesztését. 

Hirdetés

Ehelyett a jövőben autógyártókkal állnak majd össze, és jóval hagyományosabb autókat alapul véve egy robottaxiflottában gondolkodnak - ez már a jövő év végére elindulhat. 

A prototípust a Fiat Chrysler gyártja a Google-nek, a Pacifica modell alapján. Ha a tesztelés sikeres, akkor kereskedelmi szolgáltatásba kezdhet az újdonság. 

Állítólag az Alphabet ügyvezetője és pénzügyi igazgatója, Larry Page és Ruth Porat döntöttek így, mert nem tartották praktikusnak egy radikálisan új, kormány nélküli autó önálló gyártását. A Google X divízió és Sergey Brin társalapító azonban az ellenkező véleményen voltak. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.