Hirdetés

Rengeteg balesetet okoznak a fuvarmegosztó sofőrök



|

New Yorkban két év alatt háromszorosára nőtt a bérautókat érintő balesetek száma.

Hirdetés

Miközben rengeteg előnnyel jár a fuvarmegosztó alkalmazások terjedése, az árnyékos oldalról sem szabad elfeledkezni. A legfrissebb statisztikák szerint New Yorkban két év alatt háromszorosára nőtt a bérautókkal kapcsolatos baleset száma, 2014. júliusi 534-hez képest idén júniusban 1672-t jegyeztek fel.

Hirdetés

Az Uber, a Lyft és a többi konkurens alkalmazás sofőrjei (a helyiek "fekete autóknak" is nevezik őket) idén eddig 9062 balesetet részesei voltak, ebből csak májusban és júniusban öt halálos is volt. Mivel a hagyományos taxis engedéllyel rendelkező személyszállítók körében ez a statisztika évek óta javuló tendenciát mutat, adódik a kérdés, miért veszélyesebb beülni egy fuvarmegosztó alkalmazáson keresztül rendelt kocsiba?

A New York Post cikke szerint a nem elég szigorú szabályozások, az egyre több kiadott engedély, a taxisoknál kevésbé tapasztalt sofőrök és a változatos műszaki állapotú autók is felelősek a rengeteg balesetért. A ridesharing-ben résztvevők ráadásul gyakran több alkalmazást is használnak egyszerre, emiatt az út mellett akár 2-3 kijelzőt is folyamatosan figyelnek menet közben - a megoldást talán a már tesztelés alatt álló önvezető járművek jelenthetik.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.