Hirdetés

Súlyos balesetet előzött meg a Tesla Autopilot



|

Ettől függetlenül a Teslások többségének csak a bosszankodás jutott karácsonyra.

Hirdetés

A Tesla minden lehetséges alkalommal igyekszik hangsúlyozni, az önvezető rendszer egyelőre nem több egy hasznos kiegészítő funkciónál. Az Autopilot szeptemberben megjelent 8.0-ás verziójának egyik legfontosabb újdonsága most viszont maximálisan igazolta létjogosultságát, hiszen könnyen lehet, hogy életet mentett az ekkor aktivált radar.

Hirdetés

A frissített szoftver az előttünk lévő két járműig képes feltérképezni a terepet, ami nagyon jól jött most egy holland autósnak. A lentebb látható videóban pontosan követhető, hogy az Autopilot már akkor észleli a SUV hirtelen megállását, amikor a vezetőnek még esélye sem lett volna azt észrevenni. Az időben megkezdett automata fékezéssel a Tesla így elkerülte, hogy hátulról belerohanjon az ütköző járművekbe.

Az amerikai Teslások azonban már nem örülhettek ennyire az ünnepek alatt, több beszámoló szerint ugyanis hatalmas sorok alakultak ki a Supercharger állomások előtt. December 26-án a Los Angeles - Las Vegas útvonal egyik fontos állomásán, Barstowban nem volt ritka látvány a 20-30 várakozó autó sem, miközben a töltők egy része ráadásul egyáltalán nem is működött.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.