Hirdetés

Blogszolgáltatás technológiakedvelőknek



|

Hirdetés

A TheSpoke elnevezésű szolgáltatás a Microsoft Academic Developer kezdeményezésének része. A webhelyet a szingapúri székhelyű marketing szolgáltató cég, az Earth9 építette, és a múlt hét óta él, közölte a texasi székhelyű Smooth Fusion szóvivője, amely a TheSpoke.net helyet a Microsoft részére működteti. Az „akadémiai fejlesztő” kezdeményezésnek az a célja, hogy olyan diákközösségeket építsen, akiket érdekel szoftverfejlesztés. A TheSpoke egyelőre kísérleti szakaszban van, és további funkciós elemekkel bővítik, mondta el a Microsoft szóvivője, aki hangsúlyozta, hogy a hely nem kíván rivalizálni más blog szolgáltatásokkal, pl. a Google Bloggerjével.

A szoftveróriás már felállított meghatározott célú blog közösségeket - ilyen pl. a GotDotNet, de ezeket nem a tömegpiacnak szánta. A tagokat a játékkedvelőknek szóló webhelyeken kitett hirdetések toborozzák, és a „TheSpoke eszközöket és vitalehetőséget kínál a technikakedvelő fiataloknak a technológia jövőjéről”, olvasható egy ilyen toborzó szövegben, amely november 8-án egy Xbox „fan site”-on jelent meg. A Jupiter Research vezető elemzője, Joe Wilcox sem látja a TheSpoke-ot a már meglévő blogszolgáltatások konkurensének, inkább eszköznek tartja ahhoz, hogy a Microsoft megnyerje a fiatal fejlesztők támogatását a maga számára - és hogy a fiatalok ne a rivális projektekben hasznosítsák energiáikat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.