Hirdetés

Blu-ray: strapabíróbb, mint a DVD?



|

Az írók drágák, de médiát kapni: Philips BD-R és BD-RE atombevonattal.

Hirdetés

Sajnos az írók gyakorlatilag megfizethetetlenek, bár legalább elérhetők. Egyelőre ugyan csak nagyon magas, 200000 Ft feletti áron, de már itthon is kaphatók belső (E-IDE, ATAPI) modellek a Sony és a Plextor kínálatából.

 

 

philipsbd-re_.jpg

 

 

philipsbd-r_.jpg

 

 

Örömmel számolhatunk be ugyanakkor arról, hogy a 25 GB-os lemezeket már többen is forgalmazzák. Legutóbb a Philips BD-R (egyszer írható) és BD-RE (újraírható) hazai terjesztéséről kaptunk hírt. A Procomp Kft vonta be nagykereskedői kínálatába az új, egyoldalas, egyrétegű médiákat, melyek mintegy 25 gigabájt adat, vagy 135 percnyi nagy felbontású (HD) video tárolására alkalmasak. 1× és 2× tempóban (újra)írhatóak, ami másodpercenként 4,5 illetve 9 gigabájt adatfolyam rögzítését jelenti. A Philips saját fejlesztésű, csupán 100 mikrométeres vákuum-kötéses kemény védőbevonata révén nem jelent problémát, ha megérintik a lemezt, vagy akár apróbb karcolások, szennyeződések érik. A gyártó védőtokozás (caddy) nélkül is szabadabb használatot ígér az új bevonat révén, mint amihez CD-k és DVD-k esetében hozzászokhattunk.

 

Az ajánlott brzttó kiskereskedelmi ár a BD-R esetében 5490 Ft, míg a BD-RE darabjáért 6490 Ft-ot kérnek.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.