Hirdetés

Canon PIXMA iP4700 teszt



|

Az elegáns lakk fekete nyomtató akár automatikusan kijavítja fotóinkat

Hirdetés

Nem lehet panaszunk a Canon egyfunkciós nyomtató termékvonalából a legnagyobb modell, az új PIXMA iP4700 megjelenésére, forma és kialakítás tekintetében is a bevált megelőző modellekre emlékeztet, igaz, valamivel kisebb helyet foglal náluk. (A PIXMA iP4600-ról összehasonlító tesztünkben olvashattak). USB 2.0 csatlakozáson vagy előlapi PictBridge aljzaton érhető el, két papírtálcával és automata lapfordítóval szerelték fel.

 

pixmaip4700nyomtatoelegans_.jpg

 

Elegáns környezetbe is illik a PIXMA design

 

Öt külön cserélhető tintapatronból dolgozik a fix fej, a három alapszín (cián, bíbor és sárga) mellett tartalmaz egy fotó árnyaláshoz (vízfesték jellegű) és egy szövegnyomtatáshoz tervezett (pigmentált) feketét. Ennek előnyei a gyakorlatban is tetten érhetőek, ha monokróm szöveget nyomtatunk, akkor annak minősége a lézernyomtatókéra emlékeztet. Színes dokumentumok készítésekor kicsit visszafogottabb a kontraszt, illetve kétoldalas nyomtatáskor radikálisan visszafogja a festékmennyiséget a meghajtóprogram, így ilyenkor a minőség is szerényebb.

 

A fotók árnyalatképzése finom, a színvilág elég gazdag, kis mértékben húz a piros felé. Az 5 tintának, a 9600×2400 dpi felbontásnak és az egy pikoliteres cseppméretnek köszönhetően nagyon jó fényképeket nyomtathatunk az iP4700-al, a képminőséget az Photo Paper Plus Glossy II (PP-201) médián teszteltük. A bőrárnyalatokon csak nagyítóval vehető ki szemcsézettség, azaz fotókhoz is megfelelő a készülék.

 

canon easy photoprint ex naptar

 

Naptárnyomtatáskor is automatikusan elemzi és feljavítja
a fotókat a Canon Easy-PhotoPrint EX

 

Fotónyomtatáskor sokat segíthet a mellékelt Canon Easy-PhotoPrint EX alkalmazás, amibe beépítették a gyártó automatikus fotójavítás funkciójának második, javított változatát. Ez valóban többet hoz ki a tipikus expozíciós hibákkal vagy vörös szemmel terhelt fotókból, érdemes kipróbálni.

 

Telepítéskor internetkapcsolat birtokában letöltődik a Canon Easy-WebPrint EX bedolgozó modul is a gépre, amit Internet Explorer 7 (vagy újabb) böngészőből használhatunk. Segítségével a weboldalnyomtatást vehetjük kezünkbe, kiválaszthatjuk a kívánt illetve felesleges szakaszokat és jelentős mennyiségű tintát és papírt takaríthatunk meg.

 

 

canon easy webprint clip

 


Abszolút takarékos weblap nyomtatás Canon módra

 

A meghajtóprogram megújult az előző PIXMA modell óta, a beállítások között szembe ötlenek a különféle sablonok, melyek gyakran használt beállításokat foglalnak magukba. Az olyan leginkább keresett beállítások, mint a monokróm, duplex vagy 2 oldal 1 lapra funkciók azonnal elérhetőek, így a nyomtató sokkal kezelhetőbb lett. Megmaradtak a régi fotóoptimalizáló és effektus lehetőségek is egy külön fülön.

 

 

canon pixma ip4700 driver beallitasok
 

 

 

Az elődmodellekhez hasonlóan az iP4700 is dicsekedhet duplex egységgel, azaz automatikus kétoldalas nyomtatással papírt takaríthatunk meg. Számolnunk kell közben jó néhány másodperces száradási idővel és azzal, hogy kétoldalas módban az átázás elkerülése végett mindenképpen szerényebb minőségben nyomtat. A fix nyomtatófej védelme érdekében olykor várakoznunk kell egy-egy percet az időszakos karbantartások miatt. Összességében a sebesség értékek nem sokban térnek el az elődmodelltől, házi nyomtatónak épp elég gyors a készülék.

 

 

canonpixmaip4700idoeredmenyek.png

 


Canon PIXMA iP4700 nyomtatási időeredményei 

 

Költségeit és árát tekintve egyelőre feltételezzük, hogy hozzávetőlegesen igazodni fog a készülék a már bemutatott iP4600-hoz, melynek ára 25 000 Ft volt. A kellékanyag készlet ugyanaz maradt, így kedvező kellékanyag költségekre számítunk. Az ISO értékek alapján mintegy 8 Ft monokróm és 25 Ft színes (négy tintával - CMYK - számolva) lapköltség várható.

 

A duplex mellett a CD/DVD nyomtató tálca az, amivel nem sok konkurens modell dicsekedhet ugyanebben az árkategóriában. Hasonlóképpen hasznos és ritka a két papírtálca, míg sok más modell csak kiegészítő 10×15-ös fotópapír adagolót kínál, addig az iP4700 mindkét forrásból képes felvenni A4-es méretű papírt. Tudásában elődjéhez képest inkább csak szoftver oldalról fejlődött, de így is egy nagyon jól felszerelt otthoni nyomtató a Canon PIXMA iP4700, ha a gyártó árpolitikája nem változott jelentősen, akkor megéri a befektetést azoknak, akik heti többszöri használatra keresnek sokoldalú készüléket.

 

 

Névjegy

 

Termék: Canon PIXMA iP4700

Forgalmazó: Canon Magyarország Kft.

Ár: várhatóan 26 000 Ft körül

Web: Canon PIXMA iP4700

 


 

 

Értékelés

 

 

pcworldajanlata120keretel.png
Canon PIXMA iP4700

 

Előny: Jó nyomatminőség, két papírtálca, duplex és CD/DVD nyomtatás, halk, barátságos kellékanyag árak

 

Hátrány: A kétoldalas nyomtatás lassú, a duplex nyomatok telítettsége erősen visszafogott

 

Teljesítmény: 4

 

Szolgáltatás: 4

 

Ár/Érték: 4,5

 

 

Szeretne még több nyomtató tesztet, tippet, trükköt és hasznos ötletet olvasni?

 


 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.