Hirdetés

8K felbontású monitorral állt elő a Dell



|

Márciusban piacra is kerülhet az USA-ban a megjelenítő.

Hirdetés

Az elmúlt napokban kevés igazán érdekes hardvert bemutatott Dell váratlanul előrántotta a tarsolyából a világ első kereskedelmi forgalomba kerülő, 8K felbontású monitorát. Első blikkre feltehetően kevesen tudják fejből, hogy pontosan mit is takar a jelölés: a 8K kijelzőkben négyszer annyi pixel található, mint a terjedőfélben lévő 4K megjelenítőkben, azaz felbontás tekintetében egyetlen 8K-s monitor felér négy darab 4K-s monitorral.


Hirdetés


Az Ultrasharp UP3218K pontos specifikációit hírünk írásáig nem közölte a Dell, nézzük az ismert tulajdonságokat. A panelje 31,5 hüvelykes és 7680×4320 pixel felbontású, a pixelsűrűsége 280 PPI. A HDMI bemenetén keresztül maximum 30Hz-es képfrissítéssel használható 8K-ban, azonban ha sikerül két darab DisplayPort kábellel rákötni a videokártyára, akkor már rendelkezésre áll a 60 Hz-es üzemmód is. A gyártó elsősorban a grafikával foglalkozóknak ajánlja a monitort, a színtere 100 százalékosan megfelel az Adobe RGB és sRGB, továbbá 98 százalékban a DCI-P3 specifikációknak.



A tervek szerint a Dell Ultrasharp UP3218K forgalmazása 2017. március 23-án kezdődik meg az Egyesült Államokban, az ára pedig olyan 5000 dollár, azaz durván 1,46 millió forint lesz.


(Forrás: CNET)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.