Hirdetés

M.2 bővítőkártyával rukkolt elő a Silverstone



|

Két foglalat található a PCIE sínes terméken, az egyik SATA típusú.

Hirdetés

Az M.2 formatervű szilárdtest-meghajtók mostanra az átlagos vásárlók számára is megfizethetővé váltak, ráadásul kicsivel 20 ezer forint már kaphatóak M.2 portot kínáló alaplapok. Persze az utóbbi nem segít azokon, akik alaplapcsere nélkül szeretnék valamikor jövőben M.2 SSD-vel bővíteni az M.2 foglalattól mentes számítógépüket.


Hirdetés


A Silverstone mérnökeinek feltűnt a probléma, a gyártó által a CES-en bemutatott ECM22 nevű termék egy PCI Express 3.0 sínes bővítőkártya, amelyen kettő darab M.2 slot is található. Az alulsó az NVMe protokollt használó PCIE SSD-kkel kompatibilis, ám vezérlőchip nem található a kártyán, így amennyiben a felhasználó az új M.2 meghajtójáról szeretné bootoltatni az operációs rendszerét, akkor egy olyan alaplappal kell rendelkeznie, amelynek a BIOS-a támogatja az NVMe bootot. A felső foglalat SATA-s meghajtók csatlakoztatására lett kitalálva, ennek használatakor egy SATA kábel segítségével össze kell kötni az alaplap egyik SATA portját a bővítőkártyával.


Egyelőre nem tudni, hogy mikor és mennyiért kerül majd piacra a Silverstone ECM22.


(Forrás: TechPowerUp)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.