Hirdetés

20 éve készült a Windows XP ikonikus háttérképe



|

Utcanézetből is megcsodálható a Bliss készítésének helyszíne.

Hirdetés

Pénteken a Windows hivatalos Twitter-csatornája hívta fel a figyelmet a tényre, hogy bő 20 éve készült a Windows XP ikonikussá vált "Bliss" háttérképe. A fotót Charles O'Rear készítette Kalifornia állam északi borvidékén, méghozzá egy Mamiya RZ67 kamerával.


Hirdetés


A képre nézve elsőként az hinné az ember, hogy tavasszal készült, ám valójában januárban rögzítette a fotós, miközben az időközben feleségül vett barátnőjéhez autókázott. A képet valamivel később teljesen érintetlen formában eljuttatta a Bill Gates által alapított Corbis fotóügynökséghez. Azt nem tudni, hogy kicsoda és miért választotta ki a Windows XP alapértelmezett háttérképének. A Microsoft egyébként nem szerkesztett sokat a fotón, a megnyírása mellett csak színkorrekciót kapott.



Charles O'Rear nem árulhatta el, hogy mennyi licencdíj ütötte a markát a fotójának Windows XP-ben való felhasználása után, ám állítása szerint valószínűleg kevesen kerestek annyi pénzt egyetlen képpel.


(Forrás: Windows Central)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.