Hirdetés

A DRM miatt DDoS-olják az ExtraTorrentet



|

Nem tetszik a kalózoknak, hogy nem dézsmálhatják a portál reklámbevételét.

Hirdetés

Kalóz a kalóznak farkasa? Pár nappal ezelőtt beszámoltunk a fejleményről, hogy az ExtraTorrent másolásvédelmet implementált a keresési találatokat megjelenítő aloldalain, ezzel megakadályozva a "kalóz" proxyk működését. A szóban forgó proxyszerverek a saját webcímük alatt jelenítették meg a fájlmegosztó felületét, azonban a tulajdonosaik a saját reklámjaikat illesztették a normál hirdetések helyére, azaz eltérítették az ExtraTorrent reklámbevételének egy részét a saját zsebükbe.


Hirdetés


A TorrentFreak híradása alapján röviddel a másolásvédelem bevezetése után már meg is érkezett az ExtraTorrent üzemeltetőihez az első fenyegető e-mail, miszerint vagy kikapcsolják a DRM-et, vagy bajba kerülnek. A védelem maradt, így el is indultak a túlterheléses támadások a portál ellen, három nappal ezelőtt vált masszívvá a lekérések mennyisége. Az egyik üzemeltető szerint csak egyesült államokbeli IP-címekről óránként 40-50 millió lekérést kapnak a szervereik, még a túlterheléses támadások kivédésére fizetett CloudFlare sem igazán tud mit kezdeni a helyzettel.


A támadóik átmenetileg elérték, amit szerettek volna, ugyanis a szerveroldali erőforrásokkal való spórolás érdekében az ExtraTorrent egyik illetékese átmenetileg többek közt a másolásvédelmet is kikapcsolta.


(Nyitókép: Julian Fong)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.