Hirdetés

A Silk Roadról készítenek filmet a Coen testvérek



|

A sötét web legmélyebb bugyrába merülhetünk majd el a mozivásznon.

Hirdetés

Bizonyára mindenki olvasott már tényfeltáró cikket a dark webről, az internet sötét oldaláról. Ez az a hely, ahol gyorsan, egyszerűen és anonim módon lehetett drogokhoz és fegyverekhez jutni, de kis keresgéléssel akár bérgyilkost szolgáltatás is találhatott az érdeklődő. A sötét web leismertebb feketepiaca egyértelműen a Silk Road volt, ami most Hollywoodot is megihlette.

Hirdetés

A Fox filmjében az alapító, Ross Ulbricht kalandos életútját ismerhetjük majd meg. A 32 éves, Dread Pirate Roberts nicknéven ismert férfit 2015-ben ítélte életfogytiglani börtönbüntetésre egy amerikai bíróság. A vádpontok többek között drogkereskedelem, pénzmosás és hackelés voltak, de legalább öt alkalommal fogadott fel bérgyilkost is, szerencsére azonban egyetlen alkalommal sem került sor vérontásra.

A sztorit tovább bonyolítja, hogy az online feketepiac után nyomozó FBI ügynökök között is akadt, aki rossz útra tévedt, egyiküknek például 800 000 dollár értékű Bitcoin ellopása miatt kellett felelnie. A Dark Web forgatókönyvét tehát mondhatni, megírta már az élet, a Fox viszont biztosra megy, ezért a Coen fivéreket, Joelt és Ethant kérték fel a munkára. Egyelőre nem világos, hogy az úriemberek a rendezést is vállalják-e, mindenesetre kíváncsian várjuk a filmmel kapcsolatos további információkat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.