Hirdetés

Afrikában épít drónbázist az USA



|

100 millió dollárból épül meg a támaszpont Nigerben a terrorizmus elleni harc jegyében.

Hirdetés

Az amerikai Védelmi Minisztérium pénteki bejelentése szerint 100 milliárd dolláros költségvetésből húznak fel hamarosan egy teljesen új drónbázist Nigerben. Az afrikai ország jelenleg fontos állomásként szolgál a térségben a terrorista- és szélsőséges szervezetek ellen harcoló erőknek, szerepe pedig ezzel a lépéssel még inkább felértékelődhet.

Hirdetés

Az USA hadereje egyébként már üzemeltet egy hasonló bázist a franciákkal közösen a fővárosban, Niameyben. Az új létesítmény Agadezben épül majd, az itt állomásozó drónok pedig felderítő és csapásmérő feladatokat láthatnak el a térségben leginkább aktív Boko Haram és az al-Kaida helyi sejtjeivel szemben.

Az egyik itteni légitámaszpontjukhoz közeli drónbázison beszerzett információkat afrikai partnereivel, többek között Nigériával, Csáddal és Malival is megosztja az amerikai hadsereg. Egyes információk szerint az egyik leghatékonyabb katonai UAV-k, a General Atomics által 2001-ben fejlesztett MQ-9 Reaperek teljesítenek majd itt szolgálatot.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.