Hirdetés

Az iPad hatékonyabb, mint a nyugtató



|

Az orvosi tanulmányok szerint a műtétek előtt jobb hatással van a gyerekekre egy iPad, mint a nyugtatók.

Hirdetés

Vannak szülők, akik nagyon szeretnének egy biztos megoldást azokra a helyzetekre, amikor a gyerekük túl izgatott. A jelek szerint ezekben a helyzetekben egy iPad épp olyan hatékony, mint az egészségügyben használt nyugtatók. 

Hirdetés

Egy francia orvosi tanulmány arra az eredményre jutott, hogy a gyerekek idegesség- és szorongásszintjét az iPadek használata legalább olyan hatékonyan csökkenti a műtétek előtt, mint az általánosságban ilyenkor alkalmazott midazolam nevű nyugtató. 

A tanulmány során 54 gyerek kapott midazolamot, illetve 58 gyerek játszott 20 percet egy iPaden. A szakemberek szerint mindkét csoport ugyanolyan nyugodt lett, mire a műtétre került a sor. 

Az ápolószemélyzet és a szülők szerint az iPadek igazából még hatékonyabbak is voltak, mint a nyugtató. 

A szakemberek úgy vélik, hogy az iPadek és más táblagépek használata olyan nem farmakológiai eszközként segíti a perioperatív stressz csökkentését, amely nem okoz szedatív hatást a gyermekgyógyászati ambuláns műtétek során. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.