Hirdetés

Beperelte a szüleit a gyerekkori Facebook-fotók miatt



|

Egy 18 éves osztrák lány beperelte a saját szüleit, hogy azok eltávolítsák a róla készült gyerekkori képeket a közösségi oldalról.

Hirdetés

Sokan nem szeretik, amikor a szülők a gyerekeikről olyan képeket töltenek fel a Facebookra, amelyeken azokon nincs ruha vagy a kádban, mellékhelyiségben vannak. A jelek szerint sok gyerek sem szereti, legalábbis amikor már idősebb. 

Hirdetés

Egy 18 éves lány Karintiában, Ausztriában beperelte a szüleit annak érdekében, hogy a fotók eltűnjenek a Facebookról. 

A lány szerint a szülei nem ismernek határokat, az sem érdekelte őket, ha a fotókon a WC-n ült vagy meztelenül feküdt a babaágyában. 

A szüleit arra kérte, vegyék le a körülbelül 500 hasonló fotót, de ők nem akarták. Azt mondja, megunta, hogy nem veszik őt komolyan. Talán a per majd segít - az ügyvédje, Michael Rami szerint bizonyítja majd, hogy a fotók sértik a magánéleti jogait. 

Egyes országokban már külön törvényekkel készültek az ilyen helyzetekre - Franciaországban például börtön is járhat mindezért. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.