Hirdetés

Donald Trump elbeszélgetett Tim Cookkal



|

Hatalmas adókedvezményeket adna a következő amerikai elnök az Apple-nek, ha az Amerikában is gyártana.

Hirdetés

Donald Trump nemrég a The New York Timesnak nyilatkozott, és megemlítette, hogy a megválasztása után az Apple első emberével, Tim Cookkal is beszélgetett. A győzelem után Cook telefonon gratulált neki, Trump pedig megragadta az alkalmat. 

Hirdetés

A következő amerikai elnök közölte Tim Cookkal, hogy igazán örülne, ha az Apple Amerikában építene egy gyárat, és ott termelne Kína vagy Vietnám helyett. Mindezt kedvezményekkel ösztönözné - úgy néz ki, hogy óriási adókedvezményt kapna az Apple (és minden más cég is), olyan mértékűt, amellyel még az almás cég is több mint elégedett lenne. Trump szerint a vállalatok fuldokolnak, nem tudnak terjeszkedni és nőni, sőt, elindulni sem. El akar törölni minden olyan szabályozást, amely a drámai mértékű adócsökkentések útjában áll. 

Fontos megjegyezni, hogy az Apple a helyzetre már a nyáron felkészült. Japán értesülések szerint az Apple júniusban tárgyalt a Foxconn és a Pegatron vezetőivel arról, hogy létrehozzanak egy gyárat Amerikában. A Foxconn már dolgozik ennek a tervein, a Pegatron a költségek miatt visszalépett. 

Az Amerikában gyártott iPhone nem csak Donald Trump győzelme lenne, hanem rengeteg munkahelyet teremtene Amerikában - illetve jelentősen megemelné az iPhone-ok amúgy sem túl kedvező vételárát is. Az Apple biztosan nem nyeli le a különbözetet, elvégre a befektetők már így is rettegnek, hogy csökkenhet az egyébként igen magas haszonkulcs. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.