Hirdetés

Elállhat a Yahoo felvásárlásától a Verizon



|

A cég ügyvédei vizsgálják a vételi ár csökkentésének lehetőségét is.

Hirdetés

A Google-től elcsábított Marissa Mayer ügyvezető igazgató minden igyekezete ellenére az elmúlt években nem sikerült talpra állítani a Yahoo-t. A rengeteg szenvedés után idén júliusban pezsgőt bontottak a cég részvényesei, ugyanis a Verizon bejelentette, hogy 4,83 milliárd dollárért felvásárolja a vállalat legtöbb üzletét, integrálni kívánja azokat a szintén szebb időket is megélt AOL portfóliójával.


Hirdetés


Egészen őszig látszólag minden jól ment, kisimultak a befektetők ráncai, ám egyik pillanatról a másikra újból forró lett a talaj a Yahoo talpa alatt. Szeptemberben a cég bejelentette, hogy még 2014-ben 500 millió felhasználó információit lovasították meg a szervereiről. Októberben azzal vádolták meg a vállalatot, hogy nagy titokban hátsó kaput épített az NSA-FBI duó számára a szolgáltatásaiba. A harmadik csapás ezen a héten jött, mikor a Yahoo töredelmesen bevallotta, hogy 2013-ban 1 milliárd felhasználó információit lopták ki a cégtől. A jelenlegi közhangulatot jól illusztrálja, hogy a nemzetközi sajtóban sorra jelennek meg a Yahoo-fiókok megszüntetéséről szóló útmutatók.



A Bloomberg értesülései szerint most már betelt a pohár a Verizonnál: a vállalat összeállított egy jogászokból álló csoportot, amely elsődlegesen azt vizsgálja, hogy miként lehetne lealkudni egy jelentős összeget a 4,8 milliárd dolláros vételi árból, vagy akár teljesen elállni a felvásárlástól. Ezen felül fontos a Verizon vezetősége számára, hogy az akvizíció esetleges végigvitele esetén semmiféle jogi felelősséget vagy következményt sem kívánnak vállalni a Yahoo hackjei miatt. Arra kíváncsiak az ügyvédek, hogy csoportos kártérítési perek indulása esetén áttolható volna-e a felelősség a Yahoo nem felvásárolt részére.


(Forrás: The Verge | Nyitókép: Christian Barmala)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.