Hirdetés

Elbeszélget a tech szektor vezetőivel Donald Trump



|

December 14-én ül össze a tech szektor legnagyobbjaival Donald Trump, Amerika következő elnöke.

Hirdetés

Donald Trump kerekasztalbeszélgetésre készül a tech szektor vezetőivel - erre december 14-én, New Yorkban kerít sort a következő amerikai elnök. 

Hirdetés

A USA Today szerint a meghívást többek között az a Peter Thiel is aláírta, aki egyben a Szilícium-völgy befektetője, vállalkozója, továbbá a Facebook igazgatótanácsának a tagja. 

Az nem derült ki, hogy pontosan kiket hívtak meg a találkozóra, illetve, hogy ki megy majd el. Azonban a nagyobb cégek - mint a Google vagy a Microsoft - a múltban komoly lobbit folytattak a kormánynál. 

Trump a múltban erősen kritizálta az Apple-t a gyártási és a titkosítási szokásai miatt, legutóbb azonban elképesztően nagy mértékű adókedvezményeket ígért az almás cégnek, ha az Amerikába vinné a gyártást. A nézeteitől többen félnek, az Internet Archive például Amerikán kívül is szeretne egy biztonsági mentést a tartalmairól. 

Mark Zuckerberg (Facebook) és Jeff Bezos (Amazon, Blue Origin) már korábban jelezte, hogy hajlandó együtt dolgozni Trumppal. Minden bizonnyal Peter Thiel is segít majd abban, hogy az elnök könnyebben szót értsen a Szilícium-völggyel - még ha őt magát kissé ki is közösítették a politikai nézetei miatt. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.