Hirdetés

Elbúcsúzott a Torrentz.eu keresőmotor



|

Előzetes bejelentés nélkül állította le a webhelyet az üzemeltető.

Hirdetés

Újabban meglepő sebességgel hullanak a warez közösség bástyáinak számító webhelyek. A Pirate Bay jó ideje önmaga árnyéka, az IsoHunt inkább csak névlegesen létezik, pár hete az alapító letartóztatásával a KickassTorrents-nek is befellegzett, most pedig a Torrentz.eu keresőmotor adta be a kulcsot.


Hirdetés


A TorrentFreak beszámolója alapján egyelőre nem világos, hogy mi történt a 2003-ban elindult a Torrentz.eu-val. A webhelyet betöltve elsőre talán fel sem tűnik semmilyen változás, azonban a portál egyetlen funkciója sem működik. A keresőmező alatti szöveg szerint "A Torrentz egy ingyenes, erőteljes meta-keresőmotor volt, amely több tucatnyi kereső találatait kombinálta", míg az aloldalakra lépve "A Torrentz mindig is szeretni fog téged, viszlát" üzenet jelenik meg.



Mindezek alapján egyértelműnek tűnik, hogy az üzemeltető alapvetően a saját akaratából kapcsolta le a szolgáltatást. A TorrentFreak megkeresésére az illető egyelőre kívánta kommentálni a kapitulációt, amely azt sugallja, hogy jogvédők törhették derékba a portál 13 éves karrierjét.


(Nyitókép: Phil Leitch)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.