Hirdetés

Fekete Péntek másképp: DDoS-támadás lőtte le a fél internetet



|

Az egyik legnagyobb DNS-szolgáltatót bénították meg a támadók.

Hirdetés

Valószínűleg jó néhány hazai felhasználó is észlelt valamit a pénteken lezajlott nagy internetleállásból. Olyan weboldalak voltak elérhetetlenek hosszabb-rövidebb ideig, mint a Twitter, a Reddit, a Spotify, a Pinterest, a Paypal, az Airbnb vagy éppen a New York Times online kiadása, most pedig az is kiderült, hogyan sikerült ilyen nagy mértékben megbénítani a webet.

Hirdetés

Az akció első sorban az Amerikai Egyesült Államok keleti partjára fókuszált, de a világ legtöbb pontján érezhették hatását, ismeretlenek ugyanis DDoS-támadást intéztek az egyik legnagyobb DNS-szolgáltató, a Dyn ellen. Miután az első, helyi idő szerint délelőtti támadást két órával később sikerült elhárítaniuk, délután újra próbálkoztak a hackerek, ha lehet, még eredményesebben.

Az USA Belbiztonsági Minisztériuma éppen a múlt héten adott ki figyelmeztetést, miszerint fertőzött nyomtatókból, okostévékből, routerekből és egyéb internetkapcsolatra képes eszközökből felállított bothadseregekkel próbálhatják majd megakadályozni az egyes internetes oldalak elérését. A pénteki ügyet a Reuters információja szerint a fent említett szervezet mellett az FBI is vizsgálja, minden lehetséges indítékot figyelembe véve.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.