Hirdetés

[Frissítve] Félresiklott az Opera Software eladása



|

Hatósági aggodalmak miatt csak a fogyasztói alkalmazásait adja el a cég.

Hirdetés

Néhány hete az Opera Software váratlanul bejelentette, hogy felvásárolja a kínai Kunqi konzorcium. A többek közt a Qihoo és a Kunlun cégeket tömörítő csoport 1,24 milliárd dolláros ajánlatot tett, azaz 53 százalékot ígért rá a norvég vállalat piaci értékére. Nem meglepő módon az Opera részvényesei gyorsan megszavazták az üzletet (valójában ők hozták fel az akvizíció ötletét), ám most engedélyeztetési jellegű nehézségek akadtak az üzlet kivitelezése körül.


Hirdetés


A Reuters beszámolója alapján az USA hatóságai túlságosan hosszú ideig kívánták vizsgálni, hogy az Opera milyen módon kezeli a felhasználókról begyűjtött személyes információkat. Az eljárások akár egy éven keresztül is elhúzódhattak volna, ami nem felelt meg a Kunqi számára, így most alternatív tervvel hozakodtak elő a felek. A jelenlegi ötlet az, hogy a Kunqi kizárólag a Opera Software fogyasztói termékeit veszi meg, azaz például a böngészőket, a Max adattömörítő szolgáltatást. Az Opera megtartja a hirdetéskiszolgálói üzletágát, a jövőben szimpla reklámcégként működik majd tovább.



A várakozások szerint az új üzlet gyorsan és problémamentesen átmegy majd a hatóságokon. Nem tudni, hogy az új feltételek mellett mennyit fizethet a Kunqi az Opera termékeiért.


Frissítés: az új üzlet keretében 600 millió dollárt fizethet a Kunqi.


(Forrás:GHacks, Reuters | Nyitókép: andreas)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.