Hirdetés

Gigabírságot kapott Dél-Koreában a Qualcomm



|

A vállalat fellebbezni fog a 854 millió dolláros bírság ügyében.

Hirdetés

Nagyon úgy tűnik, hogy nem marad következmények nélkül a Qualcomm elmúlt években folytatott agresszív üzletpolitikája. A vállalat 2015-ben 975 millió dolláros bírság kifizetésébe egyezett bele Kínában, most pedig a dél-koreai versenyfelügyelet büntette 854 millió dollárra. A KFTC szerint a Qualcomm egyrészt szükségtelenül sok szabadalma után fizettet licencdíjat a mobilgyártókkal, másrészt pedig a piaci versenyt korlátozva nem hajlandó egyes szabadalmait licencelhetővé tenni a rivális chiptervezők számára. A vállalat tavalyi 25 milliárdos bevételének körülbelül 30 százaléka származott licencelési megállapodásokból.


Hirdetés


A hatóság szerint a kiszabott bírság segít majd megszüntetni a cég piaci dominanciájának fenntartása érdekében folytatott magatartását. A Qualcomm természetesen nincs lenyűgözve a döntéstől, így a KFTC hivatalos tájékoztatásának megérkezése után fellebbezni fog a szöuli legfelsőbb bíróságon.


A Qualcomm ellen jelenleg az Egyesült Államokban és Tajvanon is vizsgálat folyik a fent említett okok miatt.


(Forrás: Engadget, Reuters | Nyitókép: Kārlis Dambrāns)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.