Hirdetés

Hazavinné az új mozifilmeket az Apple



|

Otthon, az iTuneson keresztül lehetne megnézni az új filmeket, röviddel a moziban debütálásuk után.

Hirdetés

Rendhagyó dologgal újíthat az Apple, amelyről rég tudjuk, hogy szeretne belecsöppenni a televíziózás vagy a filmek világába egy kicsit mélyebben. 

Hirdetés

A Bloomberg megbízható forrásokra hivatkozva azt állítja, hogy az Apple hatalmas nyomást gyakorol a hollywoodi filmstúdiókra annak érdekében, hogy az eddiginél jóval korábban hozzáférhessenek az emberek az új filmekhez. 

Amerikában egy sikerfilm nagyjából két hónapig megy a mozikban, és csak azután juthat el az otthonokba videós streaming, Blu-ray vagy DVD formájában. 

Az Apple ezen változtatna, és ezeket a sikerfilmeket már két héttel a moziba kerülésük után az iTuneson tenné elérhetővé. 

A 21st Century Fox, a Warner Bros. és a Universal Pictures egyaránt vizsgálják a lehetőségét az ötletnek, amelynek keretében magas összegért tennék kölcsönözhetővé a filmeket röviddel azok megjelenése után. 

Az üzletet még nem kötötték meg, jelenleg a részleteket mérlegelik. A Warner Bros. állítólag arra gondolt, hogy egy-egy új filmet 25-50 dollárért lehetne kikölcsönözni a prémium árazású szolgáltatásban. 

Amerikában a moziipar bár nem haldoklik, jó bőrben sincs: az árak, a filmek viszonylagos hamar történő megjelenése és a kényelem miatt sokan nem járnak már moziba. A nagyobbak felvásárolják a kisebbeket, komoly újítások azonban nincsenek. A szektorra az Apple ötlete további fenyegetést jelenthet. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.