Hirdetés

Így szereznek pénzt a bankból a hackerek



|

Megzsarolták egy kínai tulajdonú, liechtensteini bank ügyfeleit - ha nem fizetnek, közzéteszik az adókerülési módszereiket.

Hirdetés

A hackerek eddig általában a pénzszerzést tűzték ki célként, ha megtámadtak egy bankot. Egy csoport azonban most más módszert választott, és inkább az ügyféladatokat lopta el

Hirdetés

A támadók a kínai tulajdonú, liechtensteini Valartis bankot vették célba. Az ügyféladatok alapján felkeresték az intézet ügyfeleit, majd arról tájékoztatták őket, hogy ha nem fizetik be nekik a pénzük 10 százalékát Bitcoinban, akkor a hatóságoknak és a médiának is továbbadják az érintettek adókerülési szokásait, módszereit. 

A bank szerint nem loptak pénzt a számlákról, és minden érintett ügyfelet értesítettek a történtekről. A hackerek ugyanakkor több gigabájtnyi adatot tulajdonítottak el. 

A lelepleződés elkerülése miatt Bitcoint kérnek, és december 7-et tűztek ki határidőként. A támadók azt állítják, hogy a bank nem volt hajlandó fizetni nekik a biztonsági szolgálataikért, ezért végül zsaroláshoz folyamodtak. 

Azóta kiderült, hogy az országban több nagy nevű és igen gazdag politikus és színész is érintett az ügyben. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.