Hirdetés

Itthon is indul a drónok harca



|

Az amatőröktől a profikig mindenkit várnak versenyeiken a Drone Prix Hungary szervezői.

Hirdetés

Hatalmas népszerűségre tettek szert az elmúlt években a drónok, és hazánkban is rengeteg otthonban találhatunk már ilyen apró repülő szerkezeteket.

Hirdetés

A világ számos táján megrendezésre kerülő, drónokhoz kapcsolódó sportesemények pedig úgy tűnik, a magyar közösség érdeklődését is felkeltették, hisz a Drone Prix Hungary csapata egy bemutatóval egybekötött sajtótájékoztatót szervezett, melyen egy egyelőre nem ismertetett helyszíneken zajló, hat állomásos nyílt drón bajnokság indulásáról adtak hírt. Az eseményen részt vett Tuzson Gergely, a Drónpilóták Országos Egyesületének elnöke, valamint a drón-rajongó Besenyei Péter is, aki a rendezvénysorozat tiszteletbeli fővédnökeként veszi ki a részét a szervezésből.

A versenysorozat állomásain az izgalmas összecsapások mellett a Drone Prix csapat tagjai használati és építési oktatásokat, illetve interaktív bemutatókat tartanak az érdeklődők számára, sőt a rajongók maguk is kipróbálhatják a drónokat. A selejtezőállomásokról továbbjutott versenyzők szeptember 10-én a Hungexpon megrendezésre kerülő Drónverseny és Robotika Show 2700 négyzetméter területű versenypályáján mérhetik össze tudásukat. Az egész napos rendezvényen Közép-Európa legnagyobb versenypályája mellett, számos kiállító és kísérőrendezvény várja majd a látogatókat, a meghívott előadók pedig többek között a humanoid robotok, a mesterséges intelligencia, az önjáró autó, a 3D nyomtatás, ember-gép interfész, robotprotézisek, génchipek, űrkutatás és a molekuláris bionika témáiban szólalnak majd fel.

Szóval rendkívül izgalmas hónapok várnak a drónok és a repülés szerelmeseire, a verseny szervezői ugyanis - a külföldi mintától eltérően - nem csak a vérprofi, saját készítésű eszközök tulajdonosait várják rendezvényeiken, hanem közösségépítési céllal szeretettel fogadnak mindenkit, aki kicsit is nyitott ezen új és remek szórakozást nyújtó hobbi megismerésére.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.