Hirdetés

Kibabrált a nem hivatalos proxykkal az ExtraTorrent



|

Nem hoznak hirdetési bevételt, továbbá veszélyesek lehetnek.

Hirdetés

A világ számos országában próbálják hatóságilag blokkolni a torrentoldalak elérését, így azok üzemeltetőinek részéről bevett szokássá vált, hogy a cenzúra könnyebb kikerülése érdekében alternatív domaincímeken keresztül is elérhetővé teszik portáljaikat. Sokan meglátták ebben az üzleti lehetőséget, egyszerű a receptjük: saját proxykat üzemeltetnek a nagy portálok nevében, azonban a felületükön megjelenő reklámokat lecserélik a sajátjaikra. Minimális költség, minimális erőfeszítés, takaros bevétel.


Hirdetés


A számos "hivatalos" proxyt üzemeltető ExtraTorrent most megelégelte, hogy a kalóz proxyk elviszik a bevételét és veszélyt jelenthetnek a felhasználóira, így most néhány módosítással megpróbálta ellehetetleníteni a működésüket. Az erőfeszítés jegyében a keresési találatokat megjelenítő táblázat titkosítottá vált, a felhasználók böngészői JavaScript segítségével kódolják ki a tartalmát. Hírünk írásakor jól működött a szisztéma, kíváncsiak vagyunk, hogy a nem hivatalos proxy-k üzemeltetőinek mikorra sikerül kikerülniük az ExtraTorrent másolásvédelmi rendszerét.


(Forrás: TorrentFreak | Nyitókép: Karen Rustad)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.