Hirdetés

Közeleg a Black Friday



|

Még jó sok időnk van az őrült akciók napjáig, de nem árt már most megkezdeni a felkészülést - legalább anyagilag. Ezek a kütyük lesznek várhatóan nagy akcióban idén.

Hirdetés

A Black Friday nagyon fontos nap a vásárlók és a kereskedők életében is. Előbbi csoport ezen a napon az év legjobb kedvezményes árain vásárolhat termékeket, a kereskedők pedig rengeteg dolgot eladhatnak. Az évek tapasztalata azt mutatja, hogy mindkét fél úgy viselkedik, ahogy az elvárható: az emberek sokat költenek, a kereskedők pedig tényleg olcsóbban adják az eszközöket, nem csupán egy mesterségesen felsrófolt árat áthúzva írják ki a valós vételárat. Persze vannak trükkök, például az, hogy régebbi készülékeket adnak olcsóbban, amiknek az utódja teljes áron kapható, vagy éppen a hetekben érkezik az új modell. Olyan is előfordul, hogy azok a termékek lesznek a legolcsóbbak, amelyeknél a támogatást a gyártó már befejezte, amelynek ismertek a hibái és tudvalevő, hogy hamarosan az adott termékcsoport is eltűnik a gyártó kínálatából.


Hirdetés


Játékkonzolok

Megérkezett az új Xbox One S és a Playstation 4 Pro is a boltokba! Ez szuper hír, ráadásul tényleg jobb készülékeket kapunk. A mindkét gépben megtalálható AMD chip kisebb csíkszélességgel készül, így már kevesebbet fogyaszt és kevésbé melegszik a két új konzolváltozat, ráadásul kicsit gyorsabbak is lettek, miközben a kompatibilitás megmaradt. Az ár sem sokat változott, azonban nem titok, hogy a nagykereskedések, gyártók és üzletek raktárai még mindig tele vannak az előző generációs Xbox One és PS4 modellekkel. Erre kiváló alkalom a Black Friday, hiszen karácsony előtt a játékkonzolok amúgyis sokkal jobban fogynak. Várhatóan mindkét konzolnál szép summát takaríthatunk meg, ha beérjük az első kiadással, de azért arra senki ne számítson, hogy 30-40 ezer forintért fog Xbox One-hoz vagy PS4-hez jutni.



Tavalyi mobilok (Galaxy S6, Lumia 950)

A mobilok piaca dübörög talán a legnagyobb tempóval, így nem is csoda, hogy a szolgáltatók és a szaküzletek sem képesek lépést tartani a telefonok eladásaiban. Még élénken emlékszünk a Galaxy S7-ek bejelentésére, de már ezek sem mai mobilok, sőt, még sok helyen az S6-os szériát is felsőkategóriásként kínálják. Ez utóbbi nem is olyan nagy ferdítés, de tény, hogy hamarosan itt az S8-as széria, ezért az S6-nak ideje búcsúzni - megfelelően vonzó árakon. Szintén ez a helyzet sok Honor és Huawei készülékkel (P8, P8 Lite, Honor 6 stb.), ráadásul itt még idén érkezik az új Mate-modell.



A Microsoft szereti karácsony előtt komoly akciókkal meglepni a vásárlókat, és ez idén is így lesz. Ezúttal várhatóan a tavalyi Lumia 950/950 XL, valamint a 650 és 550 készülékek halmait igyekeznek majd csökkenteni a raktárakban, ezért aki nem fél a Windows 10 Mobile OS-től és egy szuperül megépített, kiváló kamerával és kijelzővel szerelt készüléket szeretne, figyelje a 950-es akciókat.



TN-paneles UHD monitorok

Az idei év egyik slágere az ultra HD, vagyis 4K felbontás a tévék és a monitorok piacán egyaránt. A monitorgyártók már a 3-4. generációs paneleknél és modelleknél járnak, így az árak és a technológia is kellően vonzó ahhoz, hogy érdemes legyen váltani. Akció nélkül már most is kapunk IPS-paneles UHD monitort 130-150 ezer forintért, de nem lennénk meglepve, ha a Black Friday alatt az ár 100 ezer forint alá is beesne. Persze itt még lehet, hogy a régebbi, TN-paneles modelleket kapjuk majd, de ezek is elég jó minőségűek és kellően gyorsak (azért vásárlás előtt érdemes egy tesztre és adatlapra gyorsan rákeresni, nehogy egy 30 Hz-es, több generációval ezelőtti, elavult modellt fogjunk ki).



Kisebb eszközök

Az okoskarórák piaca nem úgy dübörög, ahogy azt a gyártók remélték, ezért behúzták a kéziféket a fejlesztési osztályokon. Persze az előző generációs órák még mindig egészen jók, sokat tudnak és a támogatás sem szűnt meg minden esetben, ezért itt jó kis akciókba futhatunk bele.



A fitness karkötők piaca sokkal jobban megy, ezek a termékek amúgyis olcsóbbak, ráadásul több, új modell is érkezett az elmúlt hónapokban. Ez azt jelenti, hogy a régebbi modelleket itt az ideje teljesen kisöpörni, vagyis indulhatnak a mega akciók, ahol az eredeti árak feléért lehet majd egy olyan karperecünk, ami csendben felébreszt, rávesz, hogy elmenjünk futni és még az időt is mutatja.


Végül a Bluetooth fülesekről emlékeznénk meg. A jack dugó-hisztéria miatt nagyon sokan felfigyeltek arra, hogy bizony sok előnye van annak, ha nem lóg egy kábel a zsebünk és a fülünk között, pedig a technológia már évek óta adott. Persze az várható, hogy hamarosan sokkal több ilyen eszköz fogy majd, ezért megéri fejleszteni is, de az sem árt, ha a régebbi modelleket addig is kiszórják akciók keretében. Ezek között nagyon jó modelleket is ki lehet fogni, de azért akad rosszabb hangminőségű, gyenge rádiós résszel szerelt példány is, ezért ha ilyen akciót látunk, előbb nézzünk utána, milyen véleménnyel voltak az adott fülesről a tesztelők.


Te mire hajtasz az idei Black Friday-en?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.