Hirdetés

Lejárt az Apple kora?



|

Peter Thiel szerint nem Tim Cook hibája, de az okostelefon-piacon nem lesz több áttörés.

Hirdetés

Peter Thiel a Szilícium-völgy egyik olyan milliárdosa, akinek a neve rengeteg óriás cégnél felmerült az elmúlt években. A kockázati befektető a Facebook igazgatótanácsában is benne van, illetve Donald Trump amerikai elnök számára is értékes segítséget jelent. 

Hirdetés

A New York Times egyik népszerű rovatában adott legutóbb interjút, és amikor az Apple korának végéről faggatták, azt mondta, hogy szerinte az valóban elérkezett

Thiel hozzátette: mindenki tudja, hogyan néz ki egy okostelefon, és mit tud. Nem Tim Cook hibája, de szerinte a szektorban nem lesz több innováció. 

A milliárdos ezzel arra utalt, hogy az Apple jelenleg mindennél jobban függ az iPhone sikerétől: az okostelefonjai jelentik az árbevétele 60 százalékát. Szintén őt igazolja, hogy 14 év után először csökkent az almás cég nyeresége, azzal párhuzamosan, hogy romlottak az iPhone-eladások. 

A borúlátás ellenére az Apple óriási tartalékokkal rendelkezik, amelyeket biztosan ügyesen sikerül majd felhasználni. A 2017-es iPhone is gyökeres megújulás előtt áll, új funkciókkal és külsővel. Az Apple lehet továbbá az első billió dolláros vállalat, már az idén. 

Peter Thiel az interjúban kitért a Google-re is: szerinte az óriás túl befolyásos volt Obama vezetése alatt. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.