Hirdetés

Lekapcsolja a Vine videós szolgáltatást a Twitter



|

Ezzel párhuzamosan a vállalat elküldi a munkatársainak 9 százalékát.

Hirdetés

Egyelőre nagyon úgy tűnik, hogy a jó ideje rendkívül lassú ütemben növekedő Twitternek nem sikerült vevőt találnia, így a szolgáltatás megmentése céljából a vezetőség most már kénytelen publikusan beismerni annak súlyos problémáit, és mielőbb tenni valamit a fenntartható pályára állítása érdekében. Ugyan a vállalat ma nyilvánosságra hozott harmadik negyedéves teljesítménye meghaladta az előzetes várakozásokat - 616 millió dollár bevétel, 106 millió dollár veszteség, 317 millió aktív felhasználó -, ám ez maximum a részvényesek átmeneti jobb kedvre derítésére elég.


Hirdetés


A Twitter friss pénzügyi eredményei mellé két nagy bejelentést is kaptak a részvényesek, mindkettő a kiadások csökkentését és az újrafókuszálást hivatott segíteni: a vállalat elbocsát 350 főt - a munkavállalóinak 9 százalékát -, további teljesen leállítja a Vine szolgáltatását.



A Vine eredetileg 2012-ben lépett a színre, a felhasználói 6 másodperces, folyamatosan ismétlődő videókat hozhattak létre. A Twitter a rákövetkező évben vásárolta meg a céget, hogy lehetőséget adjon a 140 karakteres üzeneteinek kiegészítésére, újfajta kommunikációs módot biztosítson a felhasználói számára. Egy ideig meglehetősen trendi volt a Vine, azonban nem állta ki az idő próbáját: az Instagram 2013-ban bemutatkozott videomegosztási lehetősége kivette a szelet a vitorlájából, ezután a Twitter nem igazán kezdett semmit a szolgáltatással, végül pedig az alapítói angolosan távoztak a cégtől. Mára jórészt csak a keménymagos közönsége használja a Vine-t.


A Twitter szerint a Vine valamikor az elkövetkező hónapokban fog végleg történelemmé válni, a leállításának pontos dátuma kapcsán még nincs információ. Az viszont biztos, hogy igény esetén a felhasználók lementhetik majd a korábban feltöltött tartalmaikat, ami kedves gesztus a Twitter részéről.


(Forrás: The Verge, Recode | Nyitókép: Esther Vargas)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.